Hur man byter en interiör fönsterbrädan

En fönsterkarm är träbit som körs från i fönstret för att utanför fönstret. Insidan kan kallas en fönsterbräda eller en pall. Idag används ofta moderna vattentät material på utvändiga fönsterbrädor för att undvika problem med röta. Invändiga fönsterbrädor kan också skadas eller ruttna över tiden, särskilt om fönstret läcker vatten eller inte täta ordentligt. Ersätta invändiga fönsterbrädor av husägare är vanligt och kan göras i några timmar.

Instruktioner

Ersätta interiör fönsterkarmen.

•Kapa mellan fönsterkarmen och trim för att minska täta. Ofta används täta hörnen och sömmar. Skär under fönsterbrädan längs trim styrelsen som ligger under tröskeln.

•För en bred spackel mellan väggen och trim under fönsterbrädan. Tryck på kanten av den bända bar mot spackel och under trim att försiktigt bända trim från väggen. Spackel kommer att fungera som en sköld för att förhindra att bända bar gör ett hål i gips. Ta bort trim och dra någon finish naglar genom trim från baksidan med tång.

•Öppna det nedre fönstret. Ta bort sidoruta trim med hjälp av kitt kniv och bända bar. Kil den bända bar under tröskeln och försöka lossa naglar eller sill. Vid behov, ange din cirkelsåg till djupet av tröskeln och minska tröskeln i hälften utan att vidröra fönster trä eller metall. Du kan behöva manuellt mejsel nära fönstret med stämjärn och hammare. Ta bort tröskeln i två bitar. Ta bort alla återstående naglar med tång.

•Placera din gamla fönsterbrädan ovanpå din nytt trä. Spåra den exakta formen på tröskeln. Klipp ut formen med en tabell såg och hand såg. Slipa med en orbital slipmaskin. Testa passform och sand tills nya tröskeln passar perfekt.

•Tryck på nya tröskeln med en gummiklubba. Spika Slutför spik i varje bakre hörn och längs ryggen varje 12-inches. Spika en Slutför spik 1/2-tums från insidan fönster höljet på varje sida. Installera om trim på sidorna av fönstret och under tröskeln. Sänka dina naglar med en spik. Fyll hålen med trä fyllning och åter täta alla sömmar, hörn och sprickor.

Ersätta utvändig fönsterkarm.

•Ta bort alla invändiga fönstret trim och avföring som beskrivs ovan. Ta bort alla trim på utsidan också och ta bort i fönstret. Använd din cirkelsåg för att skära den yttre sill i mitten. Ta bort bitar och använda dem som mall.

•Buy yttre fönsterbrädan som matchar din gamla fönsterbräda eller skära din fönsterbräda trä att passa. Installera din nya fönsterbrädan. Fyll alla inramning öppningar med lös isolering och täck med en ångspärr. Använd täta och naglar för att installera din nya fönsterbrädan. Använd den gamla fönsterbräda som en guide för spik placering.

•Installera dina fönster och använda shims att se till att det är nivå. Installera din inredning fönster fönsterbräda pall och alla trim. Ange dina naglar. Fyll med trä fyllning. Täta alla sömmar, hörn och kanter.

Tips & varningar

  • Prime och avsluta din nya fönsterkarmen för att matcha de andra trim runt fönstret.