Hur man byter en garderob armatur

Det finns ett antal skäl varför du kanske vill byta armatur i din garderob. Du kanske vill lägga till flexibiliteten i att ha ett eluttag tillsammans med ljuset, den befintliga armaturen kanske inte ger tillräckligt med ljus eller kanske är du bara trött på ett vanligt, ful lampa. Ta bort och ersätta dessa armaturer är en enkel procedur som kräver endast en grundläggande förståelse av ledningar.

Instruktioner

•Ta bort allt annat i garderoben som kan blockera din tillgång till armaturen eller göra tillgång tafatt. Gå sedan stänga av elen för det rummet på din säkring eller Dvärgbrytare box.

•Ta bort alla lampskärm eller glas sköld från armaturen. Ta sedan den befintliga armaturen ur väggen genom att skruva loss den eller lossa iken nötter.

•Skruva ur wire nötter skarvning trådarna från gamla fixturen ledningarna kommer från metall tråd boxen i väggen.

•Ställ upp montering för din nya armatur. Detta kan innebära att du lägga en liten cross-bar på rutan tråd med bult och mutter, t.ex. Fixturen kommer sedan skruvas eller bultad på det cross-bar. Alternativt kan du behöva borra hål i gips intill tråd låda och kranen i gips fästen med en gummiklubba för en stor fixtur. Följ instruktionerna som medföljde din armatur och vara redo att anpassa sig till dina omständigheter.

•Splice kablarna till din nya armatur genom att hålla de kala ändarna av ledningarna tillsammans, vrida dem och sedan skruva på en tråd mutter. Mönstret är oftast att matcha bara marken trådarna tillsammans, sedan de vita neutrala kablarna och slutligen svarta eller röda Spänningsförande ledningar.

•Montera fixturen och säkra den med skruvar eller nötter som är lämpligt. Skruva i en glödlampa och sätta en lampskärm eller glas sköld på fixturen.

•Vrid kraften tillbaka på och prova fixturen.

Tips & varningar

  • Välj en ljus, solig dag att göra detta jobb och har en batteridriven lampa eller lykta redo att ge extra ljus. Du kommer att arbeta i en garderob i ett rum där strömmen har stängts av, så ordentlig belysning kan vara ett problem.