Hur man byter en Delta dusch ventil patron

Många Delta dusch kranar använda ventilen patroner, snarare än en kulventil församling, för att styra mängden vatten som rinner genom kranen. Ventil patroner utgör så mycket av en utmaning att byta ut eftersom alla delar finns inuti plast patron cylindern, vilket betyder att du inte har att göra med att ta bort små metall fjädrar och gummitätningar. Hitta ersättare Delta ventil patroner på VVS leverans butiker eller renovering centers.

Instruktioner

•Vrid av vattnet till duschen, antingen genom att stänga huset viktigaste vattnet ventilen eller genom vridning stängt två avstängningsventil handtagen på access panel på väggen direkt bakom den dusch. Slå på den dusch för att säkerställa flödet av vatten har helt upphört.

•Ta bort ställskruven på kran kontrollhandtaget, som ligger antingen under ett tak i mitten av handtaget eller i ett litet hål i botten av handtaget. Du behöver antingen en Phillips skruvmejsel eller en insexnyckel ta bort skruven, beroende på Delta kran modell.

•Dra av handtaget, sedan bestämt ta tag metall hylsan som sitter under handtaget och dra bort det också. Om hylsan inte lossnar lätt, rotera det vänster och höger när du drar tills det lossnar.

•Ta bort muttern som sitter över ventil patron; med hjälp av en skiftnyckel, vrida det moturs tills det lossnar. Dra plast patronen rakt ur vattenpipa, eller använda bladet av en flathead skruvmejsel för att försiktigt bända patronen om det fastnat.

•Sätt in den nya patronen i vatten röret, rada upp skåran i patronen med skåran i vattenpipa. Lägg resten av kranen ihop igen i omvänd ordning du tog isär, slår på vatten till duschen igen.