Hur man byter en dammsugare plugg

Hur man byter en dammsugare plugg

Har du en dammsugare med en skadad kontakt, är ta bort och ersätta kontakten ett mycket billigare alternativ än ersätter vakuum. Ersätta en skadad plugg innan du använder dammsugaren. Uppgiften kan verka skrämmande från början, särskilt om du inte föredrar att arbeta med något elektriskt. Men om du har rätt verktyg, denna reparation är grundläggande och tar inte mycket tid.

Instruktioner

•Kapa av dammsugaren Anslut med hjälp av ett par avbitare, även kallad diagonal tång. Skär bakom i kontakten, så att du kan behålla så mycket längden av binda med rep som möjligt.

•Inköpt en jämförbar ersättning Anslut genom att ta den ursprungliga kontakten till ett hem förbättring butik. Välj en två stift eller tre stift plug, beroende på konfigurationen av kontakten du ersätter. Efter en kontakt med tre stift, se till att ersättningen motsvarar original i volt och ampere.

•Ta bort uppsättningen skruvar från ersättning kontakten, med hjälp av en slitsad. Det kan finnas en till tre skruvar. Ta bort höljet från kontakten, vilket gör att du åt inne i kontakten.

•Sätt i slutet av dammsugare sladden upp genom den baksida änden av pluggen ersätter.

•Slice en 2-tums parallell skär i den sladden yttre hölje med en mattkniv och start från den avskurna änden. Skala eller klippa bort höljet för att exponera de 2 inches av tråd inuti. Band 1 tum av isolering av i slutet av varje sladd sladdar, med hjälp av tråd strippor.

•Lossa terminalen skruvar inne i kontakten, med hjälp av en slitsad. Böj i slutet av varje sladd sladdar i en medsols position, med ett par vass tång. Loop den svarta kabeln runt guld eller koppar skruven och dra åt skruven med skruvmejsel. Bifoga den vita kabeln till silver skruven och dra åt den. Om det finns en koppartråd, bifoga det till gröna skruven och dra åt skruven.

•Placera disken eller hölje, tillbaka till kontakten. Installera skruvar att hålla höljet på plats, skärpa dessa med skruvmejsel.