Hur man byter en 8mm Termostatblandare Radiator ventil

Ersätter 8 mm Termostatblandare radiator ventilen är mycket lik till ändra radiatorventiler i andra storlekar. Radiator ventilen används för att reglera mängden vatten skickas genom kylaren. Termostatblandare radiator ventilen är kopplad till sidan av kylaren med spud kontakt och är ansluten till galvaniserat rör som går genom golvet. Du kan ta bort och byta ut kylaren ventilen i om en timme eller två.

Instruktioner

•Shut av vattentillförseln till kylaren och bifoga en trädgårdsslang till tömningsventilen på kylaren. Placera den andra änden av trädgårdsslangen i badkar eller gården där du kan dränera vattnet säkert.

•Öppna tömningsventilen och låt kylaren rinna ut helt. Stäng tömningsventilen när radiatorn är tom och ta bort trädgårdsslangen.

•Lossa spud kontakten som säkrar 8 mm Termostatblandare radiator ventilen till radiator tank med en rörtång tills muttern är gratis trådar på tanken. Vrid Termostatblandare radiator ventilen med en rörtång tills det kommer av galvaniserat röret leder från golvet och kasta gamla radiator ventilen.

•Ta bort gamla spud kontakten från slutet av kylaren tank med en spud skiftnyckel och kassera kontakten. Placera tråden tätningsmedel runt trådarna i den nya spud kontakten och tillämpa singel-strand fuktspridande till trådar av kontakten.

•Fäst den nya spud kontakten till kylaren tank med en spud skiftnyckel och applicera ett lager av rörledningar knark och singel-strand fuktspridande på gängorna på galvaniserat röret kommer från golvet. Fäst den nya 8 mm Termostatblandare radiator ventilen på galvaniserat röret med en rörtång och Lägg ett lager av röret fogmassa till utsatta slutet av spud-kontakt.

•Säker Termostatblandare radiator ventilen till spud kontakten med en rörtång. Borra ett hål i sidan av kylaren omslaget nära toppen med en borr och foder sensor kabeln genom hålet i locket.

•Sätt sensorn på utsidan av radiator täcka med skruvar. Fäst ena änden av sensor tråd till sensorn och den andra änden till toppen av 8 mm Termostatblandare radiator ventilen.

•Vrid bevattna tillförsel tillbaka på för radiator tank och placera tanken täcka tillbaka över kylaren.