Hur man byter en 25-årig Badrum frånluftsfläkt

Hur man byter en 25-årig Badrum frånluftsfläkt

Varma bad och duschar skapar fukt i badrummet. Denna fukt kan orsaka skador på ledningar som taket, och kan få på mögel. En frånluftsfläkt kan ta bort fukt, men om din dator är gammal och bullriga, det är förmodligen inte längre effektivt och bör ersättas. Frånluftsfläktar finns med många funktioner, såsom värme, automatisk luftfuktighet avkänning och belysning. Ta bort gammal en och sedan försöka köpa en som är ungefär samma bredd, längd och djup för att undvika att förminska eller förstora tak öppningen.

Instruktioner

Ta bort gamla frånluftsfläkt

•Gå till din brytare eller säkringsskåpet, som vanligtvis ligger i en källare, grovkök eller ibland ett vardagsrum eller sovrum. Stänga av kretsbrytaren eller dra säkringen för att klippa el till badrummet där du kommer att arbeta.

•Ta av grill kåpan på fläkten genom att ta bort skruvarna med en skruvmejsel. Testa ledningarna med en krets testare att se till att fläkten inte längre har makt. Ta bort skruvarna från motorn med en skruvmejsel. Lossa wire harness om sådan finns, och ta sedan bort motorn.

•Ta ut skruvarna i bostäder montering med en skruvmejsel. Ta bort tejp eller skruv-på-adapter från vent trummorna. Koppla bort den ventilationstrumma för utsugning. Dra bostäder ur hålet.

•Mark den elektriska ledningar med färgglada band om wired separat för fan och ljus så att du senare kan re-wire. Ta bort tråd kontakterna och koppla bort kablar. Gratis bostäder genom att dra de elektriska ledningarna genom anstränga-lättnad hålet.

Installera nya frånluftsfläkt

•Enlarge eller minska hålet från den tidigare installationen endast om du inte hittar en liknande-storlek ersättare. Sätt in fläktens bostäder i hålet. Dra alla elektriska kablar genom att anstränga-lättnad hål och sedan säkra med en klämma.

•Tryck bostäder åt sidan och ansluta kanal arbetet på baksidan av fläkten. Säkra kanalen arbetet med en klämma. Fäst bostäder tak reglar. Placera längst ner på fläkten tills det är infälld i taket. Säkra bostäder till reglar på båda sidor med metallfästena och en skruvmejsel.

•Strip isolering för kabeln slutar och bifoga marken trådarna (normalt gröna eller koppar) och neutrala kablar (normalt vit) till huset marken och säkra med wire-kontakter. Anslut den svarta kabeln till huset svart tråd och säkra med wire färgkort eller eltejp. Anslut alla ytterligare ledningar som markerade tidigare.

•Installera täcka plattan över trådar och säkra med clips eller skruvar. Ansluta den motoriska delen av fläkten av driva det inuti huset och säkra den med skruvar. Slå på strömmen på rutan brytare eller säkringsdosan. Testa frånluftsfläkt.