Hur man bygger växthus hyllor

Bygga växthus hyllor med PVC-rör är ett billigt sätt att utrusta en växthusgaser interiör med maximal mängd växt-anläggning område. PVC är ljus och mycket portabel och ordnas om lätt. PVC är också extremt tålig så det kommer inte att bryta, sag eller varp i konstant fuktighet och vatten avrinning av typiska växthusgaser inre, men ändå arbeta med det inte kräver tunga verktyg eller konstruktion know-how. Bäst av allt, är PVC billig, så villiga att bygga växthus hyllor från detta material trädgårdsmästaren får mycket mer hyllutrymme för pengarna, lätt två eller tre gånger att tillgängliga för samma pengar spenderas på specialitet prefabricerade hyllor.

Instruktioner

•Measure och markera varje röret för de nödvändiga nedskärningarna. Krok i slutet av en metall måttband på slutet av en längd av PVC-rör och mäta nödvändiga längden, sedan markera med en snickarpenna där snittet måste göras. Mät och markera längder av PVC-rör som följer: Mät och markera åtta bitar av PVC-rör till åtgärd 4 fot lång, för framsidan och baksidan av varje hylla. Använda maskeringstejp för att namnge alla dessa med ett nummer "1". Mät och markera 10 stycken av PVC-rör att mäta 21 1/16 inches hylla sidor och använda maskeringstejp för att namnge alla dessa bitar med ett antal "2." Markera åtta bitar av PVC-rör att mäta 12 3/4 tum för topp två hylla avdelare. Använd maskeringstejp som etikett på var och en av dessa bitar med flera "3". Markera åtta bitar av PVC-rör att mäta 15 1/2 inches för botten två hylla avdelare. Använda maskeringstejp för att namnge dessa bitar med ett nummer "4." Mark 16 bitar av PVC-rör att mäta 1 3/8 inches. Detta är kopplingar. Använda maskeringstejp för att markera dessa med flera "5."

•Kapa PVC pipe om märkta med en bågfil. Placera bladet av bågfil på pencil Markera som anger var att skära och dra kniven fram och tillbaka över röret tills bladet skär hela vägen igenom till andra sidan av röret.

•Identify på tee-anslutningar stammen och i ribban av kopplingsform "T". Limma stammen av tee kontakterna till röret bitar märkt "1" i varje ände av badda ytterkanten på varje ände av rören med PVC lim och glider en tee-kontakt på röret slutar. Se till att tee kontakterna på varje rör speglar varandra--de är placerad parallellt. Upprepa detta steg för att limma tee kopplingar till åtta av siffran "2" bitar. Se till att tee kontakterna på varje rör parallellt.

•Placera "1" och "2" lappar på golvet i form av hylla toppar--placera långa "1" bitar parallellt med varandra på golvet och kortare "2" bitar i varje ände.

•Välj upp ett nummer "1" (långt fram/bak rör) och slå den så att ribban för tee-kontakter i varje ände pekar upp och ner. Limmet nummer "5" kontakter längst ned i varje "T" tvärstag. Upprepa detta för varje tee kontakterna på alla nummer "1" bitar.

•Anslut den siffran "1" bitar att kortare, number "2" sidan bitar genom att limma botten av nummer "5" kontakterna (bifogas i steg 5) till toppen av tee kontakterna bifogas siffran "2" bitar.

•Montera hyllorna genom att placera en rektangel (monterade i steg 6) på marken och passande en nummer "4" avdelare bit in i den öppna sidan av tee-kontakt i varje hörn.

•Fit en andra rektangel ned över fyra nummer "4" bitarna sticker upp från varje hörn av rektangeln längst ner. Limma och peka med gummiklubba fast sätet rören tillsammans.

•Glue de fyra sista nummer "4" bitarna till tee-kontakterna i varje hörn, limma sedan en annan rektangel ner över ändarna av nummer "4" bitarna sticker upp från varje hörn.

•Montera den översta hyllan på samma sätt med hjälp av nummer "3" bitar i stället för nummer "4" bitar.

•Glue de senaste fyrana nummer "3" bitar i den öppna toppar av tee kontakterna i varje hörn.

•Construct övre sidorna genom att limma en vinklad koppling i varje ände av två sista nummer "2" bitar. Twist armbåge kopplingarna så att de kurvan nedåt och passar dem ner över två nummer "3" bitarna i ena änden av hyllorna. Upprepa i andra änden av hyllorna.

Tips & varningar

  • Använd en gummiklubba säkert passa röret bitar ihop.
  • Använda växten brickor som är bredare än hylla rören att slippa klippa plywood hylla bottnar, som kommer att warp över tiden i den fuktiga växthusgaser miljön.