Hur man bygger trä steg för en tillverkad hem

Hur man bygger trä steg för en tillverkad hem

Bygga en uppsättning trappor för din husbil är inte så svårt som man kan tro. Kontrollera med din lokala stad eller township för koden kraven, och se till att använda tryckimpregnerat material där virket kontakter marken (eller för någon prydnad som inte kommer målas eller färgas). Med några handverktyg och en miniräknare, men kan du göra dem själv.

Instruktioner

Layout

•Measure avståndet från botten av dörren till marken, med hjälp av ett måttband. Dela detta nummer av sju för ett ungefärligt antal trappor du behöver. Om din dörr är 42 inches från marken, till exempel måste sex steg.

•Multiply antalet steg gånger 12 inches. Detta kommer att ge dig det ungefärliga avståndet att trappan kommer att behöva komma ut från huset. Till exempel motsvarar 72 inches sex steg gånger 12 inches.

•Ask om din lokala stad eller township kräver dig att bygga en landning. De flesta koder kräver en landning med minst samma bredd i trappan. Dessutom måste trappan vara minst 36 inches bred.

•Bestäm layouten på din trappa för landning bygger bort de grova beräkningarna från ovan.

•Hammer i en tillfällig andel högre än botten av dörren där den första trappan startar. Köra en linje längst ned på dörren ut till insatsen. Använd en line-nivå för att justera höjden på strängen tills den är även med botten av dörren. Mät avståndet mellan strängen och marken och sedan subtrahera 2 inches. Detta är höjden av den vilplan.

Konstruktion

•Dig fyra hål, med en post hål digger, för att stödja fyra tryckimpregnerat 4-av-4 inlägg. Square de fyra hål platserna till dörren och utrymme enligt din trappa bredd. Ställa in inlägget i betong och se till att de är nivå och lod med en 4-fots snickare nivå. Låt detta torka.

•Sätt fyra 2-av-8 fälg bjälklag till post, med fördröjning bultar eller vagnsbultar. Dessa bör fastställas 5/8-tums nedanför höjden för din vilplan. Använd reglar galgar för att köra mellan två av rim reglar (fördelade på 16 inches på centrum för den extra våning reglar behövs). Skruva fast dessa till rim reglar med yttre däck skruvar. Sänka golvet reglar att passa mellan galgar, med hjälp av en cirkelsåg eller spetsigt såg. Avsluta landningen med 5/8-tums prydnad och säkert med däck skruvar. Prydnad bör klippas för att överhäng rim reglar med 1 tum.

•Mark stringer för trappan med en vinkelhake; Använd de utvändiga dimensionerna bara. Det korta benet av torget är "stiga", vilket är avståndet från marken till toppen av din landning dividerat med antalet steg. Detta nummer måste vara mellan 7 tum och 8 tum; subtrahera tjockleken på din trappa material och Markera detta på vinkelhake med lite målartejp.

•Ställ in den "springa"--den långa sidan av torget--på 10 1/2 inches. Placera långa benet av vinkelhake till höger och den korta ben till vänster; Det bör likna ett uppochnervänt "V." Börja på höger sida av de 2-av-12, och lägga de två varumärkena av vinkelhake i utkanten av stringer. Markera stringer med en penna spåra den yttre kanten av torget inramning. Flytta torget till vänster och sätta varumärket långsidan på den punkt som de korta ben slutade och markera utsidan av torget igen. Upprepa layouten för det totala antalet steg. Det sista steget till vänster slutar med kör, och det första steget till höger slutar med uppgång.

•Kapa längs märkena på stringer, med hjälp av en cirkulär såg att ta bort trä för att fodra. Avsluta snittet med en sticksåg. Ställ in bredvid landning och kontrollera passningen. Använd denna stringer som mall för att skära ytterligare två.

•Sätt tre vägare till landningen, med hängare och däck skruvar. Placera en på varje sida av trappan och en i mitten. Skär det stjärna slitbanan materialet och fäst vägare med däck skruvar.