Hur man bygger tegel steg in i en sluttning

Hur man bygger tegel steg in i en sluttning

En sluttning eller hill kan vara ett attraktivt element i en gräsmatta eller trädgård, att lägga till visuella intresse och ger olika plantering platser. En sluttning kan också vara besvärliga, som kräver extra ansträngningar för att klättra upp och ner. En lösning är att bygga steg. Det finns många alternativ för stegen i en sluttning. Du kan använda stora stenhällar eller kalksten plattor som enskilda steg, form steg av fysisk eller kalkstenens rock som i sand eller murbruk eller du kan bygga mer formella åtgärder med tegel. Grundläggande steg byggandet är liknande för alla material.

Instruktioner

•Lay in grundläggande linjen för stegen, raka ner berget eller böjda. Sätt en andel på toppen av kullen och en lång stång längst ned. Sträcka ut en linje mellan dessa två och nivå det med en line-nivå. Mäta längst från marken till raden med ett måttband och mäta längden på stegen för att beräkna ökningen av inches per fot; om det vertikala avståndet är 5 fot och längden är 20 fot, är löneförhöjningen 4 inches per fot.

•Utforma stegen för att passa uppgång och längd. Gör slitbanor minst 9 inches djupt och morgonpigga på varje steg mellan 7 och 9 inches tall. Inkludera en landning eller extra breda slitbanan halvvägs ner eller på varje Böj om stegen ändrar riktning. Plan slitbanor och sättsteg runt mått av tegelstenar, ungefär 2-by-4-by-8-inches; vertikala tegelstenar med horisontella tegel på toppen gör bra sättsteg.

•Mark bredd på stegen med stakes och mason's garn på båda sidor. Ställa in insatserna på varje riser plats. Gör steg ca 36 inches bred i de flesta fall. Gräva ut området steg med en spade; i grund och botten steg gräva i smutsen ca 6 inches djupare än den planerade avsluta nivå av stegen.

•Placera en tillfällig plast eller trä barriär längs varje sida av varje slitbanan och tvärs i varje riser punkt. Lägg 2 inches av medium grus i varje slitbanan plats och kompakt den fast med en hand tamper. Lägg till 2 inches av sand ovanpå gruset och komprimera den.

• Starta längst ned att placera tegelstenar. Lägg dem i sanden mellan hinder och nivå dem med en nivå. Knacka på dem med en gummiklubba till nivå dem. Placera de första sättsteg med bottnar av tegelstenarna bakom slitbanan tegelstenar under dem. Lägg till slitbanan och riser tegelstenar till toppen. Ta bort de tillfälliga hinder som du ersätta dem med tegelstenar.

•Sweep sand till lederna mellan blocken med en kvast. Använda polymera sand, som förhärdar när fuktad. Låt sand settle och sopa mer sand i tills fogarna tätas helt. Testa steg och justera någon som är ojämn, lös eller vinglig.

Tips & varningar

  • Lägga betong istället för sand om önskas och ställa in tegelstenar i denna bas, fylla fogarna med torr tegel murbruk; strö den med en trädgårdsslang stelna mortel.