Hur man bygger räfflade kolonner

Hur man bygger räfflade kolonner

Traditionella runda veckat kolumner kräver användning av en stor trä svarv och är utöver kapacitet mest hemmafixare träarbetare; men ett liknande utseende kan fås i en enkel, fyrkantiga veckat kolumn som kan skäras på en vanlig tabell såg. Välj din träfibrerna att matcha omgivande träslöjd. Plocka baseboard molding för din bas och trim som kompletterar den befintliga trä. Metoden fungerar lika bra för en fristående dekorativa kolumn, eller som en wrap för en belastning med stöd pier eller kolumn.

Instruktioner

•Kapa fyra bitar av 3/4-inch-thick lövträ, bredden på din önskad kolumn och till längden på exakt höjd för kolumnen, med hjälp av tabellen såg. Skär åtta bitar av 3/4-inch-thick baseboard molding 1 1/2 inches längre än din kolumn kommer att vara brett. Spetsiga varje ände av varje bit i 45 grader--en höger och en vänster spetsigt. Placera listerna på sågen, tillbaka till stängslet, nedre kanten ner, och göra nedskärningar från ansiktet, så att baksidan av varje del är samma bredd som kolumnen mätt mellan linjevikter.

•Ställ in avfasningen på bordet såg till 45 grader. Skär båda långsidorna av varje lövträ kolumn ansikte vid 45 grader, så att snittet Rider längs hörnet av styrelsen, att hålla bredden av styrelsen samma. Stäng av sågen och vänta på att bladet slutar. Återställa bladet till 90 grader och justera så högt som det går.

•Lossa sågen och använda en skiftnyckel för att lossa muttern berså, med hjälp av ett block av trä, stagade bakom bladet i halsen av sågen att hålla den fortfarande. Ta bort bladet och installera stapling dado blad så att det motsvarar 1/4 tum. En dado bladet skär en bredare "kerf" eller slot, känd som en dado, i ansiktet av ditt material. Arbor mutter och ange höjden på bladet till 1/4 tum. Placera staketet till 1 1/2 inches från utsidan av bladet. Koppla in sågen.

•Starta bladet och kör din kolumn bitar över, med linjevikter vinklade ned, skära av 1 1/2 inches i från långsidan på varje del. Återställa staketet, flyttar det ut en halv tum. Upprepa processen, återställa staketet en halv tum längre ut gång. Du bör nu ha fyra kolumn ansikten med två uppsättningar av tre 1/4-tums flöjter löper parallellt med vardera långsidan.

•Glue och spik kolumnen fyra ansikten tillsammans, matchande upp sneda kanterna för att bilda 90 graders hörn. Använd en pin spik pistolen och 1 1/4-tums pin naglar. Spika alla fyra hörnen av detta är att vara en dekorativ, icke-last uthärda kolumn. Spika två par ansikten tillsammans och vira dem runt din bärande brygga för en stödjande kolumn.

•Wrap fyra bitar av basen styrelsen runt varje ände av kolumnen och limma och spika det på plats med hjälp av pin-spik pistolen. Matcha de sneda hörn upp till form skarp 90 graders hörn. Använd minst tre naglar i varje bit.

Tips & varningar

  • Alltid bära skyddsglasögon när sågning och arbetar med naglar. Använda handskar för att förhindra blåsbildning och splinter sår.