Hur man bygger ett vindkraftverk för att generera elektricitet

Utnyttja vinden för att generera elektricitet är ofta billigt och enkelt. Du kan bygga en enkel vindkraftverk att driva små apparater eller att komplettera ditt hem makt. Några erfarenheter eller kunskaper med elektronik är användbar, men alla kan lära sig grunderna i vad som krävs för att bygga din egen väderkvarn.

Instruktioner

•Kapa PVC pipe i fyra bitar. Dessa kommer att vara din blad. Din generator behöver bara tre blad; fjärde bladet kommer att vara en extra. För kortare eller längre blad längder bör din pipa en femtedel så tjock som den är lång. Exempelvis om PVC pipe är 50 cm lång, bör det vara 10 cm i diameter. Forma bladet till en rektangulär bas att fästa den till generatorn, och skär den i en vinkel på längden så att det ser som ett flygplan vinge. Du kan också använda en sander att jämna ut formen och göra den rundare.

•Skapa en vindbommen vid tillknyt den tunga blad aluminiumet upprätt på baksidan av din två av fyra trästycke. Detta kommer att hjälpa turbinen att möta vinden och kommer att fungera som svansen på vindkraftverket.

•Anslut blad till en rund hub på samma avstånd från varandra. Du behöver ett nav med ett hål som kan lätt passa in i motoraxeln av vind generator motor. Du kan hitta en på din lokala hårdvara eller hem leverans butik. Den bör ha tillräckligt med utrymme att bult tre PVC pipe bladen. Använd minst två bultar på varje blad, att se till att de är jämnt fördelade och radat upp mot mitten av navet.

•Bolt vindkraftgenerator motor till den motsatta änden av vindkraftverkets tail och täck den med PVC-rör att skydda den från vädret.

•Montera svansen och vind generator motor till 10 fötter av stål conduit. Detta är Polen för din väderkvarn.

•Bolt navet och bladen till vind generator motoraxeln och vind svans.

•Anslut den vind generator motorn till en extern styrenhet för wind power system som lätt kan hittas på eBay. Detta gör att du kan ansluta ett batteri och en inverter till plug-in apparater. Kör kabeln från motorn genom conduit pipe hålet ner till marken och till externa styrenheten.

Tips & varningar

  • Prata med din lokala järnaffär expert om lämplig utrustning för ditt elbehov.
  • Bladen kan spinna mycket snabbt. Vänligen iaktta försiktighet vid hantering av bladen.