Hur man bygger ett växthus för barn

Hur man bygger ett växthus för barn

Växthus ger en kontrollerad miljö där direkt solljus kan ge värme och fuktighet behövs för friska växter att växa. Bygga ett växthus för dina barn är ett bra sätt att introducera dem till trädgårdsarbete och lära dem lite om vetenskapen om växternas tillväxt. Växthuset behöver inte vara stora, komplexa eller kosta en massa pengar för att vara ett effektivt sätt att växa friska blommor. En enkel återvunna läsk flaska kan användas att göra sina egna mini växthus i några minuter. De kan välja att odla blommor, örter eller små krukväxter.

Instruktioner

Läsk flaska växthusgaser

•Wash på insidan och utsidan av två-liters flaska med varm tvål vatten och skölj den ordentligt. Se till att skala etiketten på flaskan helt. Detta kommer att möjliggöra mer solljus passerar genom flaskan.

• Använd markören att dra en linje sex inches från botten av flaskan (i mitten) och skär flaskan på mitten med en kniv eller rakblad. Observera, detta steg bör göras av en vuxen att förebygga olyckor.

•Pour ett lager ren sand, akvariet grus eller små stenar på botten av flaskan för vattenavrinning.

•Sätt i ett lager av spanska eller sphagnum mossa om en tum tjock ovanpå sand eller klippor att förhindra krukväxtjord från blandning med sand. Häll ett lager krukväxtjord fyra inches djupt ovanpå mossan och lätt tryck på smutsa ner med fingrarna utan tätt komprimera den.

•Pour i vissa plantera frön eller lägga till en liten växt i flaskan och vattna den lätt. En vattenslang kan vara för stark; en vattenkanna kan fungera bättre.

•Sätt den andra halvan av soda flaska ovanpå marken fylld botten och säkra dem tillsammans med gummiband. Hitta en plats där det finns en hel del solljus att placera mini växthuset.

Tips & varningar

  • Kontrollera hur lång anläggningen kommer att växa till undvika omplantering innan man planterar frön eller blommor. Doftande örter som dill och rosmarin fungerar bra med storleken på läsk flaska.
  • Du kan lägga ett lager av träkol mellan moss och sand för att rena vattnet och hindrar bakterier från att växa på växterna.