Hur man bygger ett säkert rum Shelter Design

Hur man bygger ett säkert rum Shelter Design

Medan några villaägare kommer att planera en högteknologisk säkert rum som den skildras i filmen "Panic Room", har generationer av familjer insett värdet av att ha ett säkert rum för tornados eller andra naturkatastrofer. Några familjer har börjat att utforma säkra rum för användning vid nukleära, biologiska, kemiska eller fysiska angrepp. En 2011 artikel publicerad på webbplatsen amerikansk säkert rum säger både Israel och Schweiz kräver invånare att ha funktionella säkra rum i sina hem. Att bygga ett säkert rum är inte svårt med rätt inredning hade du aldrig märka skillnaden.

Instruktioner

•Välj ett rum som lämpar sig för lätt omvandling till ett säkert rum. Om du planerar att använda rummet säker som en storm skydd, ska du välja ett lägsta golv och interiör rum från windows. Det finns dock diskutabel fördelar med att ha ett säkert rum med minst ett fönster, eftersom öppningen till omvärlden gör det möjligt att kartlägga området och signal för hjälp. Badrum, källare rum, sovrum och stor klädkammare är frekventa val för säker rum.

•Kontrollera att rummet kan tillgodose dina behov. Till exempel, om du har en familj av sex, behöver du en plats som kan bekvämt rymma varje person och har fortfarande utrymme för nödproviant. Tänk på att om du räknar med din säkert rum under någon längre tid, du behöver tillgång till badrum. Av denna anledning är ett sovrum med ett angränsande badrum ofta perfekt för omvandling till ett säkert rum.

•Sätt tillbaka innerdörr med en gedigen ytterdörr. Eftersom de flesta innerdörrar är utformade för sekretess i stället för skydd, kan de lätt brytas genom händelse av en attack. En ytterdörr blir det betydligt svårare för en inkräktare att sparka in dörren och invadera rummet säker. Installerar en solid dörr också ger ytterligare skydd under en tornado, som dörrar är ofta en svag punkt i rummets struktur.

•Lägg till flera lås på nya dörren. Inte bara göra flera lås hjälp hindra inkräktare, de också se till att väga från andra sidan av dörren är jämnt fördelad över dörrens ram, som hjälper dig hålla dörren från slits.

•Installera ett vattentätt, brandsäkra kassaskåp. Vid en nödsituation vill du skydda dina värdesaker och dina viktiga dokument. Lagra födelseattester, patientjournaler och Social trygghet för hela familjen i kassaskåpet.

•Byt ut alla fönster med tätt slutna, skottsäkra glas. Inte bara kommer windows att skydda dig vid ett hem invasion, de kommer att göra det mindre troligt att glaset spricker på grund av vindar eller flygande skräp av en tornado.

•Establish ett sätt att kommunicera. Hålla en extra mobiltelefon laddare och batteri-drivna dubbelriktad radio om du behöver ringa efter hjälp.

•DEViSE ett sätt att täta rummet från insidan för kemiska eller biologiska angrepp eller olycksfall. Om du har budgeten, rum trycksättning är idealisk för att säkerställa att föroreningar inte in i rummet. Annars hålla massor av silvertejp och flera stora ark av plast så att du kan isolera fönster och dörrar vid behov.

•Stock rummet med nödproviant. Hålla en radio, ficklampa, konservöppnare, fickkniv, första hjälpen kit, visselpipa, damm masker, batterier, plastpåsar, verktyg och brandsläckare inuti rummet säker.

• Håll varje dag levererar å. Inkludera nonperishable mat, kläder, vatten, receptbelagda läkemedel, personlig hygien, sovsäckar och sällskapsdjur mat lätt tillgängliga.

•Se säker rummet säker för icke-nödsituationer. Medan ett säkert rum kan ge skydd i en nödsituation, kommer de flesta om inte alla av den tid du spenderar i det att använda det för normala dagliga funktioner. Hålla några vapen ordentligt låst på ett säkert och se till att små barn inte kan oavsiktligt låsa sig inuti rummet säker med dig på den utanför som du inte hade gjort det ganska så ogenomträngliga.