Hur man bygger ett säkert rum i ett hus

Hur man bygger ett säkert rum i ett hus

Säkra rum är utformade för att skydda invånarna från katastrofer, både naturliga och konstgjorda. De behöver styrka och vikt att skydda dem från Blaster av stormar, tornados, eller inkräktare och vapen i krig. Ett säkert rum inte kan lätt lyftas, rullade eller slits sönder. Du kan göra din egen kassaskåp rum, men det är inte något att göra på stundens ingivelse. Ett säkert rum tar tid att förbereda så det är lämplig för påfrestningarna av att skydda dig och din familj.

Instruktioner

•Välj läge för ditt rum. Det måste vara tillräckligt stor för antalet människor som bor i hemmet. Det bör vara på bottenvåningen eller i källaren. Om du väljer en plats på bottenvåningen, måste det vara på en cement platta, inte över en krypgrund eller en källare. Välj rum som garderober, badrum, förråd och tvättstugor som uppfyller kraven ovan om inte du bygga ett separat rum inne i ditt hem. Du kan också bygga ett säkert rum i ett hörn av ett större rum.

•Upgrade din trygghet system för utanför posten. Att hålla inkräktare ut ur huset är första prioritet. Ersätta alla utomhus lås med stark, flera lås och stärka dörrkarmar för att förhindra nyfikna en dörr öppen.

•Byt ut dörren till rummet säker med en utanför dörren. Typisk inuti dörrar är ihåliga och lätt att bryta. Utanför är dörrarna solid och svårare att tränga igenom. Ännu mer moderna inomhus dörrar är inte lika stark och säker som en utanför dörren.

•Reinforce dörrkarmen. Utanför dörrarna säljs med ramar är kraftigare än inomhus dörrkarmar, men även de kunde stå lite extra förstärkning. Ramen är lättare att jimmy än ett lås, även en svag lås.

•Välj ett säkert rum utan fönster om möjligt. Om du har inget val, isolera och stärka fönstret med tunga nyanser och extra naglar och fogtätning runt ramen.

•Installera ett HEPA filter i ditt hem för att skydda luften miljö i nödfall. Detta hjälper dig spara pengar och skapa en bättre miljö hela tiden, men är särskilt viktigt under en kris.

•Outfit din säkert rum med och akut radio, en lista med akut kanaler, en NOAA weather radio, massor av batterier, vatten på flaska och hermetisk mat i flera dagar.

•Decorate din säkert rum med bekväma möbler. TV, böcker och andra objekt att ockupera tid i avskildhet är bra idéer. Ett säkert rum primära fokus är att skydda dig från vad som händer utanför, om det är en kortsiktig invasion eller en långsiktig katastrof, och komfort är inte en huvudfråga. När säkerheten är på plats, är att vara bekväm medan du har att vara där dock trevligt, alltför.

Tips & varningar

  • Kontrollera att du är fri från eventuella översvämningar möjligheter. Aldrig bygga ett säkert rum där du kan fånga dig själv med stigande vatten.