Hur man bygger ett hydrokultur Top System för tomater

Ett hydrokultur top system är relativt lätt att bygga. En gång fullständig, fungerar det på en timer för att se till att dina tomater får massor av näringslösning så att de kan växa bra. Detta system erbjuder lämpliga fysiska stöd för växterna. En reservoar innehar näringslösning och efter det har använts som foder åt växterna, överskottet tillbaka till behållaren.

Instruktioner

•Kapa två små figurer som "V" högst upp i ena änden av en av lagerplatserna. Denna öppning kan slangar och nätsladd för pumpen att passera från reservoaren lagerplatsen. Borra ett 1-tums hål i locket nära ena änden. Detta hål är för avlopp röret från anläggningen facket. Ställa in behållaren i en låg plats med en hylla ovanför den för anläggningen fack.

•Ø 5/8-tums hål i botten av den andra kassen. Skjut båda halvorna av skottet montering i hålet, en från varje sida, och fäst den på plats genom att skruva bitar tillsammans. Detta kommer att vara i avloppet för din växt bin. Placera kvadraten på skärmen eller ugn filter över skottet passande på insidan av bin att agera som ett filter.

•För en bit av 5/8-tums slang över utsidan av skiljeväggen montering. Detta kommer att styra din begagnade näringslösning tillbaka in i reservoaren för återvinning.

• Fyll botten av växten bin om en fjärdedel full av stenar. Lägg till perlit eller lera pellets, odlingsmedium, tills lagerplatsen är fylld till ca 2 eller 3 inches från toppen. Ställ den på en hylla ovanför behållaren. Plantera Tomatplantorna i odlingsmedium.

•Fäst den 1/2-tums slang till utgång ventilen av dränkbar pump. Placera pumpen i reservoaren. Kör slangen och nätsladden från pumpen från lagerplatsen genom skårorna. Fyll bin minst halvfullt i näringslösning. Koppla in pumpen i en av timers och ställa in den att köra sex gånger per dag.

•Anslut lufta fodrar till Luftpumpen. Anslut den andra änden av linjen luft till luft stenen. Placera luft stenen i reservoaren att syresätta vattnet. Ansluta den till en av timers och ställa in timern att gå på sex gånger per dag, start ca fem minuter innan pumpen varje gång. Sätta på locket på lagerplatsen.

•Köra 5/8-tums röret längst ner på anläggningen bin i hålet i reservoaren locket så översvämningen kommer att rinna från anläggningen kassen till reservoaren lagerplatsen.

•Kontrollera en slinga av 1/2-tums slang. Använda "T" röret för att hålla öglan ihop. Värm nageln noggrant, håller den med tång, och peta små hål hela vägen runt öglan för att skapa DROPP öppningar. Lekmanna-slingan i anläggningen bin runt Tomatplantorna. Anslut slangen från pumpen till den öppna änden av "T." Koppla in timers och systemet är komplett.

Tips & varningar

  • Vara säker din tomatplantor får gott om solljus så de växer och mognar ordentligt.
  • Hålla din elektriska anslutningar torr, eftersom vatten och El är en säkerhetsrisk.