Hur man bygger ett däck med stuckatur

Hur man bygger ett däck med stuckatur

Skapa ett däck från stuckatur erbjuder ett dekorativt och robust tillägg till ett hem. I den moderna byggnad eran används stuckatur ofta som en dekorativ yta till väggar. Lera-liknande material tillämpas på utsidan av betongväggar för utseende bara. Men i dagar gått, stuckatur användes ungefär samma som betong är idag. Det är fortfarande möjligt att bygga däck och uteplatser med rätt stuckatur mix. Rådgör med din lokala byggnad leverans återförsäljare för den mest solida stuckatur blandningen tillgängliga.

Instruktioner

•Grade och nivå området för däck. Använd en spade att ta bort gräs och toppen marken. Använd en kratta för att jämna ut området.

•Frame området för däck. Låg 2-av-12 tums brädor för att bilda en 12 tum hög ram runt det föreslagna området för däck. Plats en 12-tums stake på såväl hörnen av varje ombord och Hamra dem i marken med en gummiklubba till skydda dem på plats. Var noga med hörnen av ramen är spola att förhindra läckor.

•Mix stuckatur i en skottkärra och rör om med spaden. Välj en blandning med hög betong. Följ tillverkarens anvisningar för att blanda pulvret med vatten. Olika recept av stuckatur kräver varierande mängder vatten så följ anvisningarna noga. Generellt är rätt konsistens, när det blandas, slam eller tunna betong blanda.

•Fyll ramen ungefär halvvägs full med stuckatur. Häll materialet ur skottkärran och sprida det jämnt med spaden.

•Sink armeringsjärn i stuckatur. Har armeringsjärn skär 6 inches kortare än längden på ramen. Lägg färdigskurna bitar av armeringsjärn i stuckatur och låt det sjunka ner i stället. Lägg en bit varje 6 inches. Efter armeringsjärn sänkor, släta över toppen av stuckatur med en murslev.

• Fyll resten av ramen med stuckatur blandningen och släta ut med murslev. Använda murslev nivå ut lera-liknande blandning och vänta på att torka. Beroende på konsekvensen av stuckatur, torktiden kan ta upp till en vecka, men det kommer att ställa in en fast konsistens inom 24 timmar. Ta bort träramen efter 24 timmar.

Tips & varningar

  • Lägga till färg pigment i stuckatur, om så önskas, när man blandar den.
  • Använd inte denna metod för att bygga däck högre än 12 tum eller större än 12-av-12 fot. Större däck av hällde stuckatur har en högre sannolikhet för sprickbildning. Göra ett separat avsnitt i samma metod för en större däck.