Hur man bygger en Windsor stol

Hur man bygger en Windsor stol. Windsor stolen utvecklades troligen nära Windsor i England, och var allmänt tillgänglig av 1720. Men det är den amerikanska versionen av Windsor stolen skapas i de tillverkningsstämpel som blev känd över hela världen. Windsor är en stol som var överkomligt för alla, och eftersom det var tillverkat av en mängd olika träslag, målades för att ge det ett enhetligt utseende.

Instruktioner

•Välj trä du vill använda för din stol. Traditionella skogen används för Windsor stolen inkluderar vit furu, poppel och basswood för platser. ek, ask och hickory för spindlar och ryggar; och lönn och Björk för benen och andra delar som aktiveras svarven.

•Kapa träden från listan ovan eller köpa avverkade loggarna någon annan har minskat. Grön trä fungerar bäst, eftersom när det delas upp för hand, du kan uppnå en kontinuerlig grain, ger de enskilda delarna av trä långt mer styrka än när snittet av en kedja såg. Använd en kil att dela upp veden på längden, sedan split trä i mindre bitar behöver för olika Windsor stol delar med en grekbimbon, ett verktyg med trähandtag och en lång, metall blad används för att dela loggarna i mindre bitar.

•Form trä i de bitar du behöver för Windsor stol arm rälsen, tillbaka och spindlar av antingen att placera virket du dela på en rakning häst eller i ett skruvstäd och rakning med en bl.a.

•Skapa en trä form som kommer att vara mallen för kurvan för rygg och arm rälsen av en tjock träbit. Rita kurvan du önskar med en penna, sedan skär trä i formen.

•Sätt tillbaka och arm stången i en ånga låda för en timme eller mer mjuka träet. En gång trä det följsamma, böjer det i form genom att placera den över den mall som du skapade i föregående steg. Du bör böja trä snabbt-inom en minut eller så-innan träet förlorar sin smidighet. Pinnar och en kil placeras strax utanför mallen hjälp hålla den böjt trä på plats.

•Raka spindlar med en talade rakning och dra kniv. Du kan aktivera spindlar av Windsor stolen en svarv, om du så önskar.

•Glue en träbit på sidan av varje arm järnväg slutet. Du kommer att forma detta trä i en kurva med en coping såg eller en mejsel. Den resulterande kurvan kallas en knoge.

•Vrid delad maple eller Björk på en svarv att skapa bårar, ben och arm inlägg.

•Build säte för Windsor stolen genom att skära en 2 tums tjock bit av poppel eller furu i en oval eller en sköld form. Använd en fästmarginal adz (ett verktyg som liknar en mycket vass hacka) att skapa grov formen på stolen, förfina formen med skrapor, kompass rakapparater, travishers (böjda talade rakar) och andra sådana verktyg.

•Ø avsmalnande hål i botten av sätet för benen och borra hål i benen för bårar. Lägger trälim i hålen på sätet och på benen, och infoga benen. Justera benen för att säkerställa Windsor sitter rakt och sedan infoga bårar mellan benen. Trim toppar i benen där de sträcker sig utanför topp sätet med en mejsel. Wedge benen för maximal styrka.

•Se fler hål med en borr från toppen av sätet för armen inlägg och spindlar. Arm post hålen sträcker sig genom sätet och arm inlägg bör inklämd och limmad längst ned på sätet. Borra hål i armstöd och baksidan av Windsor stolen. Sätt in spindlarna i sätet (var noga med att täcka ändarna med trälim) och linje dem med hålen på rygg och armstöd. Trimma överflödigt som sträcker sig under sätet och över ryggen och armstöd med en mejsel.

•Släta något ojämna kanter med skrapor eller hand flygplan och sandpapper. Traditionellt, är stolen målad för att dölja de olika typerna av trä som används i skapandet av stolen. En av de traditionella färger som används är en mjölk färg, som är giftfri och med slitage, skapar en fin patina. Du kan coat mjölk färgen med kokt linolja eller polyuretan. Vissa stol använder mer än ett lager av mjölk färg av varierande färger, så att när lacken slits, de olika färgerna kommer igenom, vilket ger stolen en antik look.