Hur man bygger en vägg med liggande block

Stödmurar kan användas av många skäl. Du kan dela upp en gård, avleda vatten springa ut och stoppa erosion. Bygga en vägg med liggande block är en bra helg projekt som ska lägga skönhet och värde till din gräsmatta. Stenväggar kan skapa en härlig gränsen för din trädgård eller helt enkelt skapa en sittgrupp i din trädgård. Läs vidare för att ta reda på hur man bygger en vägg med liggande block.

Instruktioner

•Estimate antalet block behövs. Mäta den linje som du skapar med väggen och uppskatta att du förmodligen kommer att behöva minst en block per fot. Inte alla block är en fot, men du måste på minst ett kvarter per fot, och köpa extras. Du skulle också vilja kontrollera att det finns inga gömda linjer runt det område som du planerar att bygga.

•Använd sträng att lägga ut den layout du vill använda väggen för att skapa. Markera med mjöl eller landskapsplanering färg när designen är tillfredsställande.

•Dig ett dike. Efter raden du gjort för vägg gräva ett dike något större än och så djupt som blocken du valt. Med hjälp av jord tamper, börja jämna ut diket. Att ha det första lagret av tegel är under marken kommer att lägga till stabilitet och ger väggen en fast grund.

•Lägg till grus eller rock dammet och jämna ut diket igen. Efter vad har lagts till diket, bör din block sticka ut över marken ca en till två inches. Börja i slutet som är mot en annan struktur att lägga block. Om du bygger en cirkel eller annan form, börja där väggen är mest synlig. Placera den första stenen och se till att det är nivå. Gör en insats i varje ände av diket och sträng en nivå linje mellan dem. Använd detta som vägledning för resten av det första lagret.

•Lay nästa lager förskjutning från det nedersta lagret. Fortsätta om stenar med läppen av stenen ordentligt mot det nedersta lagret tills du nått önskad höjd.

•Lägg till landskapet duken. När din vägg är önskad höjd, låg landskapsarkitektur tyg mot väggen och skyffla grus direkt bak det för cirka sex inches och upp till botten av det översta lagret av tegel på väggen. Fyll resten av området med fyllning smuts och nivå med grus. Till sist tillägga matjord till omkring en tum under toppen av väggen. Grus hindrar smuts från att komma genom sprickor i väggen samtidigt tillåta för dränering.

Tips & varningar

  • Lägg din design ut med slangen om vinden blåser din sträng.
  • Liggande block kan endast säkert staplas till en höjd av tre till fyra fötter. Något över att höjd kan kräva en ingenjör och en byggnad tillåter.