Hur man bygger en uppvuxen trädgård säng på ojämn mark

Hur man bygger en uppvuxen trädgård säng på ojämn mark

Upphöjd bädd trädgårdar är ett enkelt sätt att förvandla ojämn områden i ditt landskap till en trädgårdsarbete område som bördiga, produktiv. Upphöjd bädd trädgårdar kan konstrueras av en mängd olika material lätt tillgängliga från hem och trädgård butiker. Medan specifika mått och stil med en upphöjd bädd trädgård varierar beroende på lutningen och formen på ditt landskap, är de grundläggande konstruktionsmetoder desamma. Bygga en upphöjd bädd trädgård på ojämn mark är en enkel process.

Instruktioner

•Calculate storleken på din uppvuxen trädgård säng låda och skär timmer därmed. Medan den trädgård sängen längd kan anpassas för att passa dina behov, bör uppvuxen trädgård sängar inte vara mer än 5 fot bred så i mitten av sängen är lätt tillgänglig; timmer bör vara minst 6 inches tall att behålla smutsa.

•Build en enkel ram för din uppvuxen trädgård säng genom att fästa bitar av lumber tillsammans vid lederna med trall skruvar. Konstruera ramen i området där du vill bygga upp sängen.

•Placera en nivå på en av ändarna på ramen och lyft den nedre delen av ramen upp — sida i nedåtgående lutning — tills ramen är nivå och stack träklossar under ramen för att hålla den på plats.

•Styr en trä stake i marken inne i varje hörn av ramen och fäst ramen insatserna med skruvar att hålla ramen på plats.

• Fyll i luckorna mellan ramen och ojämn mark med timmer, tegel eller stenar att hålla jorden på plats.

• Fyll botten två tredjedelar av den upphöjd bädd med organisk kompost och topp utanför upphöjda sängen med matjord att slutföra upphöjd bädd trädgården.