Hur man bygger en upp och ner Planter

Hur man bygger en upp och ner Planter

Uppochner krukor fyllda med kraftfulla växter prydd med stor frukt kan verka komplicerat, men det är verkligen inte något komplicerat om dem. Kommersiella hängande krukor säljer för $20 eller mer, men du kan göra dem själv för en bråkdel av kostnaden med en hink eller en billig anläggningen potten och vissa krukväxtjord. Om du kan borra ett hål, kan du göra din egen uppochner planter i några minuter som fungerar såväl som en kommersiell produkt.

Instruktioner

•Välj en stor plast anläggning potten eller en 5-gallon hink för planter. En växt pott förbättrar utseendet på din hängande planter, men om utseende inte är ett problem någon återvunnet hink att göra.

•Ø eller klipp ut en 2-tum-diameter hål i mitten av botten av krukan. Lägg en bit av landskapet tyg över hålet inuti hinken. Detta kommer att hålla jorden på plats och säkra anläggningen i potten.

•Häng anläggningen potten eller hink från en krok eller anlita någon för att hålla den medan du avsluta projektet. Skär ett X genom landskapet strukturen genom öppningen av hålet. Detta måste vara tillräckligt stor för att infoga jordklumpen för din anläggning.

•Sätt jordklumpen av anläggningen genom botten av krukan så att plantan står inför nedåt. Fyll krukan med en blandning av 1/2 allrengöringsmedel krukväxtjord och 1/2 vermikulit. Du kan köpa vermikulit i trädgårdsskötsel gången. Det kommer att förbättra strukturen på smutsa, behålla vatten och skapa en lätt jord blandning.

•Använd vård när täcker rötterna till din anläggning så att du inte skadar dem. Fyll potten för att inom en tum eller två av bästa. Plantera örter eller blommor i toppen för ett dekorativt utseende och hänga hink från en växt hängare eller krok i ett område där det kommer att få direkt solljus för 6 till 8 timmar per dag.

•Water grundligt och hålla jorden jämnt fuktig hela sommaren. Tillämpa vattenlösliga gödningsmedel, följer anvisningarna på behållare, med 2 veckors mellanrum.

Tips & varningar

  • Experimentera med grönsaker än tomater. Välj små lätta grönsaker för bästa resultat. Välj små - till medelstora tomater som växer på bestämd vinstockar.