Hur man bygger en trä sexkantiga Planter

Hur man bygger en trä sexkantiga Planter

Wood planters kan lägga till ett rustikt utseende något utomhus landskapsplanering utrymme. De flesta villaägare som bygger trä planters välja enkel kvadratisk eller rektangulär mönster, men du behöver inte begränsa dig till enkla former. Med bara lite mer ansträngning, kan du bygga en sexkantig trä plantageägare som ska lägga visuella intresse till din utomhus, samt att ge en funktionell metod för innehåller växter längs en gångväg eller på ett däck.

Instruktioner

•Draw i botten av din planter på ett ½-tums plywood kontur. Mät och markera längden på ena sidan längs ena kanten av plywood. I ena änden av märket, använda en kompass för att markera en punkt vinklad 30 grader från den första raden. Dra en linje genom den första punkten och det nya kompass. Fortsätt med detta tills du når kanten av brädet. Den sista raden slutar vid den motsatta punkten på linjen du började med.

•Kapa sex bitar av plywood bredden på din planter's sidor och till önskad nivå av din planter. Använda en geringssåg, skära motsatta sidor av varje bit inåt i 30 graders vinkel, så att insidan av styrelser är smalare än utsidorna.

•Ø hål genom alla fogar där sidorna av planter möts. Köra trälim längs alla kopplade kanter. Tryck i avsnitt ihop och fäst med träskruvar. Köra lim längs kanterna på basen och placera den side församlingen på basen. Prop 2-av-4-tums timmer sektioner på varje sida så församlingen kommer att hålla på plats. Tillåta trälim att torka över natten.

•Vrid församlingen över. Borra hål genom botten längs kanterna. Också, borra flera hål genom basen för vattenavrinning. Infoga träskruvar genom hål längs kanterna och fäst basen till sida-sammansättning.

•Kapa delar av 1-av-2-tums virke så att ändarna i vinkel på 30 grader. Insidan av remsorna kommer att vara kortare än utsidan. Fäst remsorna längs toppen och botten av planter med trälim. För extra visuella intresse, lägga till ett annat band av 1-av-2-inch remsor längs mitten. Måla eller färga planter som önskas.