Hur man bygger en stor trä Swing grind med en justerbar hjulet fäst

Hur man bygger en stor trä Swing grind med en justerbar hjulet fäst

Ett staket är bara så stark som porten du hänga i den. Oavsett material eller stil av staket du har, den viktigaste delen kommer alltid vara porten, och ingenting är mer frustrerande när det gäller staket än en port som inte är tillräckligt stor, eller vägrar att fungera korrekt. Att bygga din gate med lite extra bredd och ett stödhjul att förhindra rinningar är en lösning som kommer att hålla dina brister och göingar problemfri i år. Börja med en panel av samma staket material du använde för resten av ditt stängsel för att bygga en grind som blandar i.

Instruktioner

•Measure avståndet mellan två inlägg och skär ett staket panelen 1/2-tum smalare än öppningen. Standard mått någonstans från 36 till 48 inches bred, och en enda utfärda utegångsförbud för med ett hjul kan vara byggda upp till 60 inches bred utan svårighet. Använda en cirkelsåg för att göra snittet. Markera på panelen med en krita linje för en slät, rak linje.

•Kapa en two-by-four bit av behandlat virke för att passa diagonalt mellan toppen av lägre horisontella stången på gångjärn sida och den övre horisontella järnvägen på spärren sida. Lägg den uncut two-by-four på baksidan av panelen staket arrangera i rak linje i rätt vinkel och markera de korsande punkterna mellan two-by-four och horisontella stängerna, en insida och en utsida i övre och nedre ändar. Skär mellan punkterna för en perfekt vinkel. Skruv stöd i placera genom sin vinklade ändar i stängerna med 3-tums behandlas däck skruvar.

•Lay grinden möta på ett par såg hästar. Placera gångjärnen i linje med mitten av toppen och botten horisontella skenor, med gångjärn pin centrerad i utkanten gångjärn sida av porten. Markera skruvhålen och borra hål med lite samma diameter som din gångjärn bultar. Fästa gångjärnen med en transport bult i varje hål, med en fender bricka och mutter på insidan av porten. Dra åt muttrarna med en hylsnyckel.

•Kontrollera i nederkanten av ditt staket. Om det vila i lönegrad eller på marken, markera och trimma 1/2-tums från botten av porten. Om det är svävande ovanför grade, skär inte panelen gate. Mät avståndet från nedre kanten till marken.

•Montera ett block av 2-av-6-tums behandlat virke att nå från den nedre kanten av den nedre horisontella järnvägen till den nedre kanten av utfärda utegångsförbud för. Bifoga det med 1 5/8-tums behandlas däck skruvar genom ansiktet på panelen i blocket, och med en 2-tums L fäste i hörnet mellan blocket och lägre horisontella järnväg på insidan kant.

•Placera en vår laddade justerbar gate hjulet på detta 2-av-6-tums block med justeringen hela vägen upp till ger den mest justering. Hjulet nedanför den nedre kanten av gate lika inställd på avståndet du mätt från den nedre kanten av panelen närmaste staket till marken. Montering av förfarande varierar från märke till märke, rådfråga instruktionerna med hjulet för detaljerna. I allmänhet, markera bult hål i fälgens monteringskonsolen på till 2-av-6-tums blocket.

•Bore hål i varje markerad plats med lite lika i storlek med hjulet montera bultar och fet hjulet på plats, dra åt muttrarna med en hylsnyckel.

•Strömförbrukning i standbyläge porten upp, med trä block under varje ände för att höja den till höjden på staket och förhindra hjulet rullar. Plats det tätt mot gångjärn-sida post och markera bult hålen från gångjärnen till panelen staket. Borra hål och fäst gångjärnen som för utfärda utegångsförbud för sidan.

•Installera utfärda utegångsförbud för hälften av spärren först borra hål och snugging bultarna med en hylsnyckel. Markera mitten av regelkolv på spärren sida post och centrera inlägget hälften av spärren på denna mark, borra hål och dra åt bultarna med en hylsnyckel.