Hur man bygger en stege

Hur man bygger en stege

För hushåll projekt som kräver en stege, som byta glödlampor eller målning, ska du köpa en hopfällbar stege, helst en aluminium en, för bekvämlighet och säkerhet. Men om du vill ha en permanent stege som en del av, säga, en trädkoja eller loft, en bättre lösning är att bygga en själv av trä. Säkerhet och stabilitet är de viktigaste frågorna, så inte snåla på material eller ta genvägar från anvisningarna. Dessa planer finns för en 10-fots stege med sju steg. Du kan justera längden på rälsen och antalet steg för kortare eller högre stegar, men försöker bygga din egen stege utanför 12 fot lång rekommenderas inte.

Instruktioner

•Lay de två 2-av-6 brädor på en plan yta och med din tri-torget och penna, markera en rak linje tvärs över brädorna, ungefär två inches från botten av varje. Klipp ändarna även med din cirkelsåg så att du har en ren rätt vinkel till att börja med. Sedan, med din måttband, markera båda styrelser 10 fot från nyligen skär ändarna. Markera rakt kors linjer vid dessa varumärken och skär dem.

•Starta en av de nyligen skära 10-av-6 styrelserna på sin smala sida, så 2-tums bredd är vänd uppåt. Med måttband och penna, sätta ett märke 16 inches från nedre delen av styrelsen, då en annan Markera 16 inches från det och så vidare tills du har lagt sju märken. Toppbetyg kommer att vara åtta inches från toppen av styrelsen. Använder du tri-torget för att sätta raka linjer tvärs över styrelsen vid varje märke. Upprepa för den andra linjen.

•Lay en av de 2-gånger-4 styrelserna på en plan yta. Använd din tri-torget för att markera en rak linje nära botten, och din cirkelsåg för att klippa den ren. Mät sedan exakt två fötter från nyligen skär botten, sätta ett märke och Använd tri-torget för att rita en rak linje där. Använd din cirkelsåg för att skära linjen så att du har en två fot lång bit 2-gånger-4.

•Upprepa processen för resten av 2-gånger-4 styrelsen, skära fyra två-fots långa bitar ur den. Upprepa sedan processen på det andra 2-gånger-4 styrelsen att skära tre ytterligare två-fots bitar, för sammanlagt sju.

•Lay de två 2-av-6 bitar på sina smala kanter, parallellt med varandra, ca två fötter apart. Ta en av de två-fots 2-gånger-4 och lägga den över de parallella brädorna, med kanten av den korta bit foder upp med lägsta linjerna på de långa bitarna.

•Ständiga ovan styrelser, Använd din borrmaskin för att sätta tre skruvar i ansiktet på den 2-gånger-4 och ner i den smala sidan av 2-av-6. I slutet av den 2-gånger-4 bör vara i linje med utsidan av 2-av-6. Skruvarna ska vara uppradade i en rak linje. Upprepa på den andra änden av den 2-gånger-4, skruva in den andra 2-av-6.

•Placera de andra 2-gånger-4 bit på nästa raderna på två 2-av-6 bitar och skruva i. Upprepa för var och en av de sju stegen, flytta upp längderna på 2-av-6s. Topparna på 2-av-4 kommer att vara 16 inches isär, med översta steget åtta inches från toppen av de långa rails. Säkra på stegen till din trädkoja eller loft med skruvar.

Tips & varningar

  • Om din stege kommer att luta i en vinkel, kan du använda din tri-torget och cirkelsåg för att trimma botten av 2-av-6 stängerna i en vinkel så att det sitter platt.
  • Använd alltid skyddsglasögon när du använder en cirkelsåg