Hur man bygger en samverkande vägg

Samverkande block gör det enkelt att bygga en landskapsarkitektur eller stödmur. Med ingen murbruk mellan blocken finns mindre behov för en genomarbetad läckage hål system, och att göra rader nivån blir mycket lättare. Många block kommer i "spontade" stil var en förlängning av övre blocket passar in i ett utrymme i nedre blocket, har två tätt samman under tryck.

Instruktioner

•Lay en rad med block längs det område där väggen skall vara. Täcka framsidan och tillbaka med kartong och spray färg på vägen av blocken.

•Dig ett dike längs den väg som är två gånger djupet av block och 6 inches bredare än block. Diket måste vara så platt-sidig och lika nivå i botten som du kan göra det.. Detta kan resultera i några av diket är djupare i marken än andra områden.

•Placera stakes varje 3 fot längs kanten av vägen och knyt ett snöre längs mitten av insatserna om diket är över 5 fot djup. Sätta vattenpass på strängen för att säkerställa det är nivå från spel till spel, justera strängen som behövs och tejpa det ner. Mäta nedåt från sträng till botten av diket att säkerställa en konsekvent djup nås.

•Tamp smutsa ner så att det är väl packad. Täcka botten och sidor av diket med landskapsarkitektur tyget och sprida grus på djupet av 1/2 av blocken. Rake grus nivån.

•Ställ in det första blocket i utkanten av gruset med ansiktet mot framsidan av smutsa, följt av resten av den första raden. Efter varje block är sätta, placera den trä stud på sidan av det och slog det en eller två gånger för att tvinga den ordentligt mot blocket på andra sidan. Stoppa varje några kvarter och mäta nivån. Justera grus som behövs för att block-nivå.

•Placera en halv block i utkanten av den första raden och knacka den på plats med den maul och trä stud. Fortsätta att placera blocken längs den andra raden till slutet, där en annan halv block går. Kontrollera varje några kvarter, men om den första raden var nivå det ska vara några problem med den andra raden.

•Använd ett hela block på den tredje och femte raden börjar. Den fjärde och sjätte raden börjar och slutar med ett halvt kvarter. Varje block placeras samma en tidigare sådana, med vård se till att det sitter fast mot och över de föregående block.

•Fyll i klyftan mellan väggen och sidan av diket med mer grus, ta hand att grus går mellan blocken och plast kompostmaterial.

Tips & varningar

  • Samverkande block stödmurar bör inte vara mer än 3 fot hög. Trycket bakom det skulle vara för stor för väggen att hålla.
  • Om du bygger en vägg som en del av en uppvuxen trädgård, som kommer att senare fylld med jord, då dräneringen som tillhandahålls av pea grus är inte lika viktigt och kan utelämnas.
  • Inte alla samverkande block tillverkare göra bestämmelserna för inre och yttre kurvor med deras block. Om kurvorna är viktigt att din vägg, då välja block maker som bäst ger för din design.