Hur man bygger en såg häst för styckning ved

Skärande ved, antingen med en yxa eller med motorsåg, kan vara en svår och farlig verksamhet. Vässa din skärverktyg och bär rätt säkerhetsutrustning är nödvändigt och lämpligt steg att ta, men utöver det, är det en bra idé att bygga en såg häst för styckning ved. Detta kommer att ge den säkraste metoden för styckning ved, vilket eliminerar risken för trä skiftande ställning eller bindande motorsåg bladet.

Instruktioner

•Kapa 4-av-4 inlägg i två 40-tums bitar varje. Skär ena änden med en 30 graders vinkel och gör en kvadrat skära i andra änden.

•Se X av två bitar. Placera de vinklade ändarna av styrelserna i ena änden bildar botten såg hästen ramens och square-cut ändarna i andra änden. Styrelserna bör skär 30 inches från botten av varje inlägg. Detta skapar en uppsättning underbenen som är 30 inches lång och en uppsättning av övre armar som är 10 tum lång.

•Ø tre hål igenom inläggen medan de är i X-position och infoga en eftersläpning bult genom var och en. På andra sidan placera en låsbricka och en mutter på den gängade delen av bulten och Använd en skiftnyckel för att dra åt dem ned.

•Skapa tre såg mer häst ramar som den första. Observera att dessa X ramar inte passerar i mitten, längst ner är snarare större än toppen för stabilitetens skull.

•Strömförbrukning i standbyläge fyra X ramar upp och separera dem med 24 inches. Placera en 1-av-4 på utsidan av underbenen precis nedanför den korsning del X bildrutor och skruva den på plats. Göra det samme för den andra sidan.

•Installera den diagonala uppiggande på såg hästen genom att placera en skruv i en 1-av-4 längst ner i höger X frame och sedan vinkla 1-av-4 uppåt att röra 1-av-4 installerat i steg 3 långt vänster X bildruta. Skruva på plats med två skruvar. Gå tillbaka och lägga till en skruv i den långt rätt X ram och placera två skruvar i både mitten X bildrutor.

•Upprepa detta steg för den andra sidan och ved-skärning såg hästen är komplett.

•Använd såg hästen genom att placera en logg mellan övre armarna och klippa till önskad längd på toppen såg hästen. Detta sätt finns inget avfall bitar att falla under snittet och binda bladet, eftersom båda sidor av snittet stöds ordentligt.