Hur man bygger en Rock staket

Rock staket (eller torka stenmurar som de ibland kallas) har använts i århundraden i världen. De är enkla att bygga (även om en hel del fysisk ansträngning krävs) eftersom de är verkligen högar av ordnade stenar och uppenbarligen kommer att pågå i flera år. Deras traditionella utseende ger ett unikt sätt att definiera egenskapen linjer eller trädgårdar medan du använder endast naturliga element. En annan fördel med rock stängsel är att du kan bygga dem när som helst på året eftersom det finns ingen murbruk krävs. Här är hur man bygger en rock staket.

Instruktioner

•Consider från små tills du reda på om du vill att begå den tid och möda för att bygga ett rock staket. En bergvägg runt en trädgård eller längs en del av uppfarten ger dig en chans att perfekt din teknik och avgöra om du är verkligt engagerade i din rock staket.

• Starta genom att gräva ett grunt dike för att bilda basen i din rock staket. Rock staket är inte normalt byggda någon mer än Midjehöga, och många är bara 1 till 2 fot hög. Gräva ett dike ungefär en fot brett och 3 till 4 inches djupt för en kort vägg och cirka 6 till 8 inches djupt för en högre vägg.

•Placera stora stenar i diket. Passa dem ihop tätt så att de bildar en solid bas för nästa lager.

•Använd stenar i fallande storlek när du bygger din vägg. Detta ger dig en mur som sluttar i något från basen upp till toppen och gör väggen mer stabil.

•Fortsätt att stapla stenar ovanpå basen, arbeta dig längs med väggen. Använd inte liknande storlek eller formade stenar i någon en sektion eftersom du inte vill klipporna i ditt staket att bilda några horisontella eller vertikala sömmar (stängslet skulle vara instabil).

•Pack mindre klippor i luckorna mellan större rock att fylla alla hål.

Tips & varningar

  • Du kanske att din stenar från jordbrukarnas fält där de har varit staplat upp genom åren. Om det inte är möjligt, bör du kunna få mängder av stenar från en gruva eller konstruktion distributionsföretag.
  • Du kan avsluta din rock staketet genom att placera en rad av flata stenar ovanpå, eller helt enkelt lämna det med de mindre stenarna på toppen. Fina med en rock stängsel är att du kan göra vad man vill med den.
  • För att hjälpa dig bestämma precis hur mycket rock du behöver för din rock staket, har man beräknat att en ton av rock kommer att bygga ca 15 kubikfot av staket.
  • Stenar är extremt tunga och kan vara farligt att arbeta med. Vara säker på att du tränar rätt lyftande teknik om du ska bygga ett rock staket, och alltid bära säkerhet stövlar och handskar.