Hur man bygger en potatis trädgård

Hur man bygger en potatis trädgård

Potatis växer på härdiga vinstockar, med varje planta producera 10 till 12 grönsaker i taget. Dessa rotfrukter kräver lös, bördiga och fuktiga marken för roten expansion och vegetabiliska tillväxt och gör bäst med tidig vår startar. Bygga din egen rymliga potatis trädgård tidigt på våren med försiktig markberedning, och plantera din utsädespotatis för rejäl sommaren skördar.

Instruktioner

•Starta trädgård preparatet tidigt på våren när temperaturen stiger till 50 till 55 grader Fahrenheit. Potatis överleva ljus vårfrost och gör bäst med tidig plantering mild vegetationsperioder.

•Lay ut en sida med 10 till 20 kvadratfot av växande utrymme, full solexponering och även jord för dränering. Potatis misslyckas i stillastående vatten eller fortfarande luft och gör bäst med ljusa solen i sex till åtta timmar varje dag.

•Amend jorden i trädgården för att ge potatisen en lös, rika och quick-dränering grund. Vänd upp 10 inches av jord för att lufta och blanda den, tillsätt sedan 4 till 5 inches av organisk kompost och blanda igen. Detta höjer markens, ökar näring och garantier fukt retention. Blanda 8-16-16 eller 10-20-20 starter gödselmedel in i topp 5 inches av jord på tillverkaren rekommenderade priser.

•Dig skyttegravar 3-1/2 till 4-1/2 inches djupt och fördelade på 28-34 inches för plantering. Släppa utsädespotatis i skyttegravarna varje 9 inches och täck dem med 2 inches av jord.

•Water varje plantering med 3 inches av vatten att starta potatisen och lägg dem på ett schema med 2 inches av vatten varje vecka. Spridning 1 till 2 inches av ekologisk marktäckning under marken genom potatis trädgården att hålla jorden fuktig och varm och motverka ogräs.

Tips & varningar

  • Högen eller hill potatis med mer jord när de blir att hålla nya knölar från sunburning och vrida grön.