Hur man bygger en plaskdamm

Många människor vill ha ett område i deras trädgård där de kan bara koppla av. Detta ofta kräver tillsats av en pool, men en plaskdamm är ofta mer ekonomiskt och bara så avkopplande. Professionellt installerade wading pooler, men kan bli mycket dyrt. Med bara några punkter är det dock möjligt att bygga din egen plaskdamm som är lika tillfredsställande som en professionell en.

Instruktioner

Bygga en plaskdamm

•Hitta en lämplig plats för din plaskdamm. Det måste vara helt plana. Än en nivå område hjälper det också för att hitta en plats som är fri från vassa föremål som kan punktera heavyweight plast bladet.

•Tydligt området där du vill att din plaskdamm ligger. Se till att alla stenar, pinnar, tegel eller andra föremål som kan skada din plast tas bort. Se till att du avmarkerar ut ett område som är stort nog för storleken på den plaskdamm som du vill.

•Lay en järnväg band på det område som du vill ha din plaskdamm ligger. Det skulle vara fördelaktigt att ha en vän att flytta banden. Se till att de band du använder inte har några vassa föremål som sticker ut av dem. Banden kommer att behöva placeras i en kvadrat, och bör vara ligger 2 fot inne i området som du har avmarkerat för din plaskdamm.

•Lay den tunga plast ut över era fyra järnvägen band. Om det inte finns tillräckligt plast att täcka hela området, med rum att avvara, kan du behöva ge banden i närmare. Tryck plasten ner på insidan området band. Göra plast platt på marken och mot banden. Man fortfarande tillräckligt plast att gå över banden och nudda marken på andra sidan av banden. Kör dina händer över plasten som finns av banden och känner för alla objekt under plasten som kan punktera din plast. Ta bort eventuella föremål som du hittar.

Ankare i kanterna av plast runt banden med tunga block eller tegel. Detta är nödvändigt så att vattnet vikt inte kommer att orsaka plast för att dra i plaskdamm.

•Använd vatten slang för att fylla upp plaskdamm. Fylla plaskdamm ca 6" hög och sedan kontrollera plast för läckor. Fortsätt fylla den vada pool (efter att säkerställa det inte finns några läckor) tills den har nått din önskade vattennivån.

Tips & varningar

  • Pool stenar kan vara lager på toppen och sidorna av band för ett mer estetiskt utseende.
  • Tänk på att gräset under plaskdamm kan dö, så välj ditt område följaktligen.