Hur man bygger en naturlig ser konstgjord damm

Hur man bygger en naturlig ser konstgjord damm

Bygga en naturlig visasende utomhus damm är inte så svårt som det låter. Det kan vara smutsiga arbete och tidskrävande, men slutresultatet är egentligen ganska vacker och rogivande i en persons hektiska värld.

Instruktioner

Hur man bygger en naturlig ser konstgjord damm

•Mark ut omkretsen av din damm innan gräva. Om du använder en plast liner för din damm och sedan kan du skapa ganska mycket någon form önskar du för din damm. Bara lägga ut en trädgårdsslang till önskad form och gräva runt insidan av det kommer att göra susen. Sedan gräva ner till de önskade nivåerna och lägga din plast liner i hålet. Du kommer antagligen behöva vika det på platser för att få det att passa bättre om din damm är en ovanlig form. Om din damm liner är av premolded, hård plast sorten, kommer att då du behöva gräva enligt formen på dammen. Det enklaste sättet att göra detta är att gräva ett hål den ungefärliga storleken på liner och göra det djupt nog att vila liner inuti hålet tills fälgen är även med på plan mark. Måste du fylla i hålet, både i ytterkanten och under liner samt att matcha formen av botten av liner.

•Sätt tillbaka stycketorv runt kanterna på dammen liner att täcka plasten och gör i dammen se naturlig. Nu är det dags att fylla din damm med vatten. Detta görs enkelt med en trädgårdsslang och brunnsvatten. När dammen är fylld måste någon form av luftning att hålla vattnet syresatt för dina fiskar. Om du inte planerar att leverera dammen med fiskar, då du sannolikt kommer inte att kräva någon typ av luftning enhet. Om du önskar luftning måste en pump för ändamålet. Du kan köpa dem på sällskapsdjur tillförsel lagren. Följ instruktionerna på pumpen som du sätter upp. När den är korrekt kommer det suga vatten in i ena änden av pumpen och driva filtrerade vattnet tillbaka ut på andra sidan.

•Plant infödda buskar och dekorativa gräs runt kanterna på dammen. Detta gör din damm ser ut som det har alltid funnits och kommer också att fungera att dölja alla slangar och elektrisk repen kör till och från din damm filter. Försök att placera växter så att färgerna kompletterar varandra och se till att planteringar är anslår för det område som du planterar, som full sol eller halvskugga.

•Build ett naturligt snygga vattenfall genom att försiktigt sluttande marken bredvid dammen och sätta ner ett lager av cement, med stenar bäddat in in i den. Du kan dölja vattenslangen under en av de större stenarna överst på hösten. Den andra änden av slangen fästs under vattnet pumpen och filtrering enhet. Vattnet går in i filtret, och upp genom slangen till vatten falla där filtrerade vattnet rinner tillbaka in i dammen i form av ett vattenfall. Kontrollera att cementen är fullhärdade innan du slår på filtret och få vatten kör.

•Plant blommor och dekorativa gräs runt kanterna på vattenfallet cement att det ser som om det hör hemma där. Dessa hjälper till att dölja det faktum att din vattenfall är tillverkad av stenar inbäddade i cement och att det ser mycket mer naturliga. Se till att cement handfatet är konkav så att vattnet går till dammen där du vill att det ska gå. Annars det kommer att sprida ut över kanterna på klipporna och cement och du kommer att förlora din damm vatten i marken.

Tips & varningar

  • Vara kreativ. Naturliga dammar är ofta egendomligt formade, och de bästa människan som är gjort på samma sätt att se så naturliga som möjligt.
  • Var mycket försiktig när du installerar något elektriska någonstans nära en vattenförekomst. Kontrollera att nätsladden är välisolerad innan du ansluter enheten.