Hur man bygger en ljus trädgård Gate

Hur man bygger en ljus trädgård Gate

Fäktning i en trädgård hjälper till att förhindra husdjur och skadedjur från att komma in i sängen och döda dina växter. En lätt gate gör access enkelt: när du vill arbeta i trädgården eller skörda sin bounty, du kan få in och ut utan ansträngningen att trycka och dra en tunga trä grind. Att göra din egen ljus trädgård gate kräver lite tid. Hönsnät eller konkreta armeringsjärn mesh håller ut de flesta skadedjur utan att lägga en massa vikt.

Instruktioner

•Measure höjden på staket och bredden på din gate. Såg fyra 2-av-2 trä plankor att passa dessa mätningar.

•Nail fyrana plankor tillsammans för att bilda ramen för din gate. För en lång gate, skär en annan planka till bredd måttet och spika det mellan toppen och botten plankorna att lägga till ytterligare stöd.

•Lay ram platt på marken. Sträck ut hönsnät över hela bildrutan och häfta det på plats med en häftpistol. Klipp av överflödigt hönsnät med tråd snips.

•Ställ in porten mellan stängselstolpar. Skruva in två till tre gångjärn till en av stängselstolpar och ena sidan av porten. Bifoga en spärr till andra sidan av porten och motsvarande staketet inlägg så att du kan tryggt stänga grinden.

•Installera ett fönsterbräda under porten om kaniner eller andra små skadedjur är frågan. Gräva en 4-tums-djupt dike framför porten och mellan de två stängselstolpar att hålla tröskeln.

•Saw 2-av-6 planka till samma längd som diket. Ställ in den i det diket på sin sida så att 4 inches av plankan i diket och de andra 2 inches sticker ut från marken framför porten. Fyll i smuts runt den och företag på plats. Detta förhindrar att skadedjur från att komma in under mellanrummet nedanför porten och från grävande under den.

Tips & varningar

  • Använd bra gångjärn och hålla dem väl oljad. Även en ljus gate blir svårt att flytta om gångjärnen rost över.
  • Säkra porten till stängselstolpar som är försänkta i betong, annars konstant användning kan orsaka stängselstolpar att försvaga och ramla.