Hur man bygger en helikopter

Hur man bygger en helikopter

Det var inte att länge sedan att folk skulle titta på dig som du var galen om du sa att du skulle bygga en helikopter. Men med gaspriserna kontinuerligt på uppgång, tanken börjar meningsfullt för fler och fler människor. Efter alla, vägar och motorvägar böj och kurvan, men en helikopter kan flyga i en rak linje, så att du kan gå direkt från punkt A till punkt B. Detta minskar givetvis avståndet du måste resa, som i sin tur minskar din bränslekostnaderna för resor. Om detta låter som en idé som du skulle vilja prova, Följ dessa enkla steg för att lära hur man bygger en helikopter.

Instruktioner

Hur man bygger en helikopter

•Bestäm vilken typ av licens som du tänker ha för din helikopter. Om du planerar att bygga en full storlek, kommersiell kvalitet helikopter som klarar bära passagerare, kommer då du sannolikt att behöva få en särskild licens att använda helikoptern du bygga. Alternativt finns det ett stort antal ritningar för alla som vill bygga en liten storlek personliga hantverk som uppfyller specifikationerna för klassificeras som en licens gratis ultralight flygplan.

•Decide hur många människor kommer att behöva passa in i din helikopter. Om du bygger en stor skala helikopter är detta oftast inte ett problem, men du kommer att behöva möta speciella licenskrav. Om du ska bygga en liten, personlig helikopter, då vet att de flesta modeller kommer i en enda säte kapacitet, vilket innebär att du bara kan flyga solo. Det finns ett begränsat antal helikopter ritningar som gör att du kan bygga en helikopter konstruerade för piloten plus en passagerare. Dessa är tänkta för att användas för utbildningssyfte, så var noga med att ge några flyg utbildningsnivå till passagerare som du tar på en flygning.

•Med fast besluten i steg 1 och 2, är det dags att plocka ritningar för helikoptern du kommer att bygga. Det finns ett stort antal ritningar på internet. Många modeller har använts framgångsrikt i årtionden, så att du vet alla buggar har arbetat ut ritningarna lång innan du bestämde dig att lära sig hur man bygger en helikopter. För din bekvämlighet finns det länkar i avsnittet resurser som är (nedan) till platser där helikoptern ritningar kan beställas. Priserna varierar från $50 till $250 för en uppsättning ritningar, beroende på hur avancerad du vill din helikopter vara.

•Ge alla utrustning, delar och komponenter som ritningar kräver för att bygga upp helikoptern. Många gånger, kommer att ritningar innehålla en katalog för att beställa delar. Detta gör det särskilt enkelt för delar som annars skulle vara svåra att få tag på din egen, såsom korrekt storlek rotorblad eller en glasfiber kropp som är gjuten så att den passar formen på din helikopter ram.

•Följ de monteringsanvisningar som ritningar ger. Detta kan ta lite tid. Räkna med att det är en helg projekt för så länge som det tar, och definitivt inte räknar med att kunna bygga en helikopter på bara en dag. Du ska vara avslappnad nog att ta din tid när du bygger din helikopter, om av någon annan anledning än säkerhetsaspekterna av inte rusar genom jobbet. Ta din tid och följa varje instruktion till bokstaven, och du kommer snart njuta av friheten som kommer med flyga en helikopter som du gjort själv.

•Give din ifyllda helikopter en provflygning. Ska du ta din helikopter till en obebodda plats för testaflyg, bara i fall det är en olycka. Du bör ha några vänner till hands, komplett med grundläggande säkerhetsutrustning och första hjälpen kit, även om du förhoppningsvis inte behöver använda dessa objekt.

Tips & varningar

  • Vissa helikopter ritningar kan vara mycket sofistikerad och kommer att bli svårt att läsa om du inte har någon form av teknisk erfarenhet. Om du inte är van att läsa ritningar och detaljerade specifikationer, börja sedan med att bygga en mer enkel, grundläggande helikopter. Detta gör att du kan få lite erfarenhet innan du går vidare till en mer komplicerad modell.