Hur man bygger en damm luftning System

Damm luftning system tillhandahålla mest långsiktiga fördelar till din damm jämfört med riktade metoder som herbicider, pond bakterier och vatten sedimenteringsbassängerna eller färgämnen. Dessa behandlar endast symptomen och inte källan till problemet. Botten-baserade luftning väcker lösta syrehalten på botten av dammen, vilket hindrar fiskdöd i snabba damm omsättningen. Metoden minskar mängden tillgängligt fosfor, minskar risken för algblomning. Bygg din egen damm luftning system för att skörda frukterna.

Instruktioner

•Använd en djup-finder för att avgöra de djupaste områdena i din damm. Ett alternativ till detta skulle vara en enkel vikt med en linje fäst och "fot" märkningar för att mäta djupet. Lämna en flottör knuten till en tegelsten på den djupaste punkten för ett efterföljande steg.

•Kontakta en certifierad elektriker som kan leverera el till damm & rsquo; s kant att driva din kompressor.

•Placera kompressorn inne vädret bevis skåp och säkra den för att förhindra onödigt buller och vibrationer. Fästa skåpet till en betongplatta eller block och bult det för identitetsstöld förebyggande

•Anslut vägda lufta fodrar till kompressor & rsquo; s utlopp och dra åt den ner med en rostfri klämma. Gräva ett dike och begrava linjen underground från skåpet till vatten & rsquo; s kant, och under frost linjen om du & rsquo; re i ett kallt klimat.

•Sätt din luft diffusor till den fria änden av luften linje du bara begravt. Använd en klämma för att säkerställa en tät anslutning. Skär en längd av repet så djupt som din damm och knyta till luft diffusor, sedan knyta en flottör till den fria änden av det repet. Ta båten ut till den djupaste punkten i dammen och sänka din luft diffusor till botten.

•Aktivera din kompressor. Låt den gå i mer än 15 minuter. Köra systemet i 30 minuter nästa dag och dubbla flykt tid varje dag efter att. Du måste följa detta mönster för att undvika en kostsam fishkill från alltför snabb en damm omsättning eller omsättning.