Hur man bygger en ande hus

Hur man bygger en ande hus

Traditionellt är en ande hus, även känd som en san phra phum, en helgedom till animistisk andar (en tro att det finns en anda i allt levande och döda). Dessa strukturer--som finns främst i de Southeast asiatiska kulturerna i Kambodja, Laos och Thailand--placeras vanligtvis i en gynnsam hörn av hemmet eller business egendom, efter dess läge bestäms av en Brahmin präst.

Huset är vanligtvis en miniatyr tempel som står på en pelare eller podiet. Det finns för att ge skydd åt bortgångna nära och kära. Erbjudanden är vanligtvis kvar dagligen för att hedra dem. De kan variera i storlek från små till stora helgedomar som finns på bakgården av ett hem.

Byggandet av en ande hus kan bli kostsamt, och det kan kräva expertisen som yrkesverksamma inom alla områden av konstruktionen. Dock andas lätt--här är ett sätt att du kan göra en ande hus med all heder och respekt till bortgångna nära och kära som du vill utan att bryta banken göra det.

Instruktioner

•Välj ett "hus". Det kan vara ett objekt som är ihålig på insidan. Ett dockskåp, birdhouse kit eller någon vanlig rum låda används för miniatyr scener är alla hållbara alternativen. Det är bra att välja något som du kan dekorera externt för att hedra minnet av den person som du bygger helgedomen. Således, om denna person älskade färgen lila, kan du måla utsidan av detta sken av en arkitektonisk struktur en fin nyans lavendel. Använda dina insamlade hantverk att anpassa en skugga av färg, lim glitter och magazine bilder, och i allmänhet, individualiserad utsidan av din "struktur".

•Utforma insidan av din ande hus. Efter utsidan av huset är torr och komplett, måla invändiga väggar och tak. Limmet bilder från tidningar att göra små "bilder på väggen". I allmänhet, arbeta med att skapa ett utrymme som hedrar lik av din bortgångna älskade. Detta kan vara ett roligt, healing strävan. Arbeta på väggarna och taket först och sedan limma matta (eller någon form av golvbeläggning) på basen av din struktur.

•Fyll insidan av din ande hus med miniatyr-objekt som speglar de gillar och inställningar av din bortgångna älskade en. Efter avslutad allmänna motivet av yttre och inre struktur, lägga till de enskilda delarna som börjar att slutföra ditt arbete-of-art memorial. Filosofin här: mindre är mer.

Starta enkelt. Du kanske bara vill sätta i miniatyr bord och stolar. Plocka ett par bitar av miniatyr kläder (speciellt om din bortgångna älskade kläder). Fylla scenen med personliga små föremål som är hyllning till din bortgångna. Över tid blir din ande hus scen mer unika, skräddarsydda och speciella till minne av din bortgångna.

• Fyll din ande hus med personlig små föremål som är hyllning till din bortgångna som du hittar dem över tiden. Din ande hus scen blir mer och mer distinkta, skräddarsydda och speciellt att minnet av din bortgångna med alla unika objekt som du lägger till. Således återstår din ande hus för alltid öppen för de förändringar och attribut som du intuitivt gör det över tid. Otroligt, som scenen du skapar utvecklar sig, känslomässiga trauman över förlusten av en älskad kan ofta minskas betydligt.

Tips & varningar

  • Använd alltid som lite lim som möjligt när du bifogar din miniatyrer. För mycket lim kan göra objekt visas i vinklar som är onaturligt för scenen och förstöra den totala effekten av anda huset.
  • Var noga med att använda miniatyr "objekt" så att du inte dvärg den totala effekten av scenen du försöker skapa. Det finns många webbplatser som säljer små versioner av alla möjliga saker. Forskning dem.