Hur man bygger ditt eget övergripande Jigg för smådelar

Hur man bygger ditt eget övergripande Jigg för smådelar

Kapning små bitar av formning och andra snickerier kan vara knepigt med en power geringssåg. Bladet kan splittra dem, och små bitar har ett sätt att sparka upp in i bladet att vara kluvet, bruten eller förlorat. En hand gerings låda är bra för att göra enskilda styckningsdelar säkert, men när flera fyrkantiga änden nedskärningar krävs, en kapning Jigg för en cirkelsåg som klarar av att fånga de små delarna är bäst.

Instruktioner

•Kapa en bit av ¾-tums tjock Medium Density Fiberboard (MDF) för basen, eller "säng" av jiggen, 48 inches av 3 ½ inches. Kapade två bitar av 1-av-2 timmer 48 inches lång, och två 12 inches lång. Skär en bit av 1-av-2 två inches lång. Mät bredden på basen av din cirkelsåg, och klipp ¼-tums hardboard 12 inches av bredden på din såg base plus tre inches. Skär en andra bit av ¼-tums hardboard 3 ½ inches med 12 inches.

•Glue och spik långa 1-av-2s längs kanterna av MDF säng lappa, stående på en smal kant, spola i ändarna. Använda trälim längs den smala kanten och 2-tums naglar från en pin spikpistol att göra den bifogade filen. Passa 1-av-2 mellan dessa två 1-av-2 tvärbalk i ena änden av jiggen att boxas det två tum stycke. Limma och spika det på plats, på högkant smala jäms med slutet av MDF. Spika genom sidan rälsen i ändarna på den kort stycke.

•Glue och häftning den lilla bit av masonit ovanpå den 1-av-2s att täcka toppen av detta boxed-i slutet. Använda lim på översta kanterna av 1-av-2, och häfta igenom hardboard, med kanterna jäms med slutet av jiggen och tvärbalk. Limma och häfta 12-tums bitar av 1-av-2 längs sidorna 12-tums av större hardboard pjäsen, med sina 1 ½ tum ansikten mot hardboard för gejdrar för cirkelsåg; detta stycke kommer att vara din såg staket.

•Fit såg staketet på jiggen med en 12-tums edge centrerad över jiggen och pressas mot den öppna änden av små hardboard lappa, som täcker boxed slutet av jiggen. Häfta igenom hardboard i översta kanterna på 1-av-2 att fästa det på plats. Driva en 1 1/14-tums gips skruv genom varje järnväg såg staketet till topparna på tvärbalk av jigg sängen att förstärka den.

•Ställ in sågen så att det skär i genom den ¼-tums hardboard såg staketet, 1-av-2 tvärbalk av jiggens säng och notch MDF bas av 1/8-tums djup. Placera såg mellan två 1-av-2 gejdrar, starta sågen och sedan skär tvärs över jiggen från sida till sida. Passar bitar i jiggen, mot den långt sidan järnvägen av jiggen, med boxed slutet till din rätt. Justera stycke, så att skära linjen matchar upp med hård board kanten till höger på snittet du gjort med sågen. Skär bit som du skär såg staketet, trycka sågen genom facket. Den små offcut bit kvar i boxarna slutet av jiggen. Tips jiggen att glida ut.

Tips & varningar

  • Använd en fin tand klinga installerat med tänder bakåt för bästa resultat när skära små, ömtåliga bitar.