Hur man bygger CD-hyllor

Hur man bygger CD-hyllor

Installera hyllor som håller CD-skivor är en billig uppgift. Träet behöver inte vara bredare än en standard 1-av-6-tums planka och på grund av den relativt lätta vikten av CD-skivor, behöver du inte mer än ett väggfäste i varje ände av hyllan. Överväga målning hyllan i en platt, halvblank eller blank yta, beroende på mängden glans du vill ha, eller använda en klar fläck för att visa den naturliga ådring.

Instruktioner

•Kapa trä till önskad längd av hyllan med en makt såg, se till att snittet är rakt. Sand snittet med fint sandpapper att ta bort alla flisor. Prime och måla trä för att passa dig, eller använda en klar fläck för att förbättra träets naturliga ådring. Ett skikt av polyuretan kan sedan läggas om så önskas, för glans och skydd av trä. För en mer naturlig look, lämna virket kala.

•Rest ett vattenpass mot väggen i den position där du vill installera hyllan, att se till att det är nivå. Kör en penna mot ovansidan av nivån. Kör nu en regeldetektor längs linjen, penna, markera mitten av varje väggregel på raden penna. Om du använder endast två väggfästen, placera första väggfästet över första stud märket närmast till ena änden av hyllan, se till att toppen av fästet är jäms med blyertspenna linje. Skruva fast fästet på väggen med 2-tums träskruvar. Nu fäst det andra fästet till stuteriet närmast den andra änden av hyllan, på samma sätt. Center parentes kan också installeras, om så önskas.

•Rest hyllan på konsoler, att se till att hylla ändarna lika långt från de två slut väggfästen. Skruva fast fästena på hyllan med 1/2-tums träskruvar. Slutligen, placera dina CD-skivor på din nya hylla.

Tips & varningar

  • Tall är en fin trä att använda för hyllor och är ganska billig. Ek är dyrare, men om du håller virket kala, Eks mörk färg kan vara att föredra.