Hur man bygger ätbara väggar i trädgården

De flesta landskap behöver väggar för att dela upp ett område från en annan eller för privatlivet. Varför inte få dubbel tull från dessa murar genom att göra dem både dekorativa och produktiva? Här är några tips om hur man bygger ätbara väggar i trädgården.

Instruktioner

•Välj först besluta om du har existerande väggar du vill använda eller om du planerar att bygga nya murar. Ätbara väggar kan odlas från början som säkringar, kan täcka hardscape (permanent väggar) eller kan byggas som något i mellan genom att täcka fäktning material med ätbara tillväxt.

•Om du är som täcker befintliga väggar eller behöver fasta väggar som grund anser vinodling över en permanent sten, block, tegel eller tung trä vägg. Du kan bifoga ett stödjande rutnät arbete till vägg ytan och växa upp ätbart som kiwi vinstockar eller klätterrosor med deras ätliga nypon fylld med c-vitamin. Eller tåg ett fruktträd i en espalier att täcka en solid vägg, erbjuda glada blommar på våren och välsmakande frukt för sommaren.

•Prova växande häckar Bay, ananas guava, gråt mulberry, kvitten, dwarf fruktträd eller lägre levande väggar av salvia, blåbär, rosmarin och lavendel.

•Du kan också kväva ett staket med tall-växer upprätt växter som sparris, anis, solrosor eller höga tomatplantor.

•Seasonal växter som ärter, bönor - speciellt stolpe bönor - och klättring squash, färgglada klättring nasturtiumsna (ätliga blommor och frön som kan vara betade som kapris), gurkor och små meloner kommer att klättra upp tråden stöd-arbetet eller spaljéer på staket. Staket kan lätt bli kvävd med majoritetsinnehav bär som björnbär och hallon. Thorned sorter kommer att avskräcka skadedjur från stör din vägg. Choko eller Choate är en perenn vinranka som erbjuder frukt som smakar någonstans mellan en potatis och en gurka och kommer att växa entusiastiskt upp en vägg som kommer jicima.

• Andra växter som är idealisk att växa med vissa strukturellt stöd till formuläret ätbara väggar skulle vara vinrankor och honeyberries--den senare är en mängd kaprifol med välsmakande, mörkblått bär (medan de flesta andra kaprifol bär är giftiga för människor).

•Det är ett överraskande stort urval av växter som kan bilda ätbara väggar i trädgården. Om de växer som självständigt-stående dividera väggar eller täcka stödja väggarna, kan de ge dubbel plikt. Hursomhelst du sluta med dekorativa och ätbara väggar som kommer att vara en glädje i trädgården och i köket, också!