Hur man bränner valnöt trä

Valnöt är ett lövträd, är det anses vara torrtillverkade och relativt lätt att bränna jämfört med andra lövträd. Vid förbränning, valnöt är mycket varmt och ibland har varma glöd för en dag eller längre. Den viktigaste aspekten av brinnande något ädelträ är att ordentligt förbereda det för bränning. Om ordentligt förberedd, bränna valnöt mycket ren och varma.

Instruktioner

•Inköpt trä eller skära din trä att passa i din kamin eller öppen spis. Om du vet din trä säljare, kan du beställa ditt trä skär till den perfekta storleken. Köp endast split trä, eftersom odelade trä tenderar att röta snarare än säsong. Bestämma att ditt trä har varit kryddat för en tillräckligt lång tid. Split trä kommer säsong i ungefär ett år. Ordentligt kryddat kommer att det vända nästan grå. Den bästa brinnande trä är mellan två och tre år gamla. Efter tre år börjar valnötsträ försämras.

• Starta en liten brasa i din öppna spis med tändved, tidningen, etc.

•Sätt av trä med dess split ansikte mot elden. Valnöt trä är lättare att bränna än många av de hårda träslag, men det är fortfarande inte en lätt trä att antända. Split ansiktet kommer att ANTÄNDAS lättare än bark ansiktet. Använda den minsta bitar du har tillgängligt tills branden blir stora.

Tips & varningar

  • Valnöt trä brinner mycket heta och brinner för en lång tid jämfört med andra lövträd. Det är perfekt för vedeldning kaminer som används för uppvärmning.
  • Ordentligt kryddat trä brinner hetare och renare.
  • Eftersom valnöt brinner för så lång tid, bör du aldrig lämna ditt hus när du har valnöt brinnande brasan. Släck alltid alla glöd innan avresa.
  • Brända valnötsträ lämnar glöd som kommer att heta dagar. Lämna din rökkanal öppen tills varenda ember är släckt.