Hur man botar en gul döda nässlor

Hur man botar en gul döda nässlor

Dess taggig natur gör nässlor en ofta undvikit växt. Nässla, har dock många kulinariska och medicinska fördelar. När du har upptäckt din nässlor växer gul och på randen till döden, är en sannolikt boven dålig jord tillstånd. Även om härdiga, pH-balans, brist på näringsämnen, torka och föroreningar kan alla kväva och så småningom leda till nedläggningen av nässlor växter. Om du önskar att hålla växter vid liv, vidta omedelbara åtgärder för att främja väckelse.

Instruktioner

•Känn markens pH där tjuren vid hornen bor, med ett jord-test kit, tillgänglig från trädgård butiker eller förlängning kontor. Nettle föredrar ett pH på 6 till 7. Om numret är för låg (surt), lägga till släckt kalk i marken. För varje punkt den pH måste höjas, lägga till 4 oz. per kvadratfot i sandig jord, 8 oz. per kvadratfot under lera jord, 16 oz. per kvadratfot i lerjord och 25 oz. per kvadratfot i torv jord.

•Till eller uppgång marken till ett djup av ca 6 inches och blanda jorden med kompost 10 till 25 procent. Nettle föredrar rika jord och en stor mängd kompost kommer att lägga till näringsämnen och öka markens förmåga att dränera. Om det inte går att odla, blöt kompost i vatten i flera dagar att göra flytande kompost. Sila vätska komposten, späd den och sedan använda den till vatten marken runt tjuren vid hornen.

•Water jorden regelbundet för att hålla marken fuktig, särskilt under torra perioder, som nässlor även föredrar fuktig jord.

•Treat i jorden om det finns någon risk för förorening, toxiner, metaller eller bekämpningsmedel uppbyggd. Lägg till fulvic acid gödselmedel i smutsa, som har aktiva organiska molekyler och är känt för att återuppliva förorenad jord. Plantera hyperaccumulator växter som följeslagare till tjuren vid hornen. Hyperaccumulator växter läcka metaller från marken. Alternativen inkluderar majs, raps, solros, Indisk senap, gul tofs, alpine pennycross och willow.