Hur man blöda luft från en påtvingad varmt vatten värmesystem

Hur man blöda luft från en påtvingad varmt vatten värmesystem

Varmt vatten värmesystem som är den näst mest vanlig typ av värmesystem installerat i nyare bostäder, enligt Department of Energy. Vattnet värms i en panna ligger vanligtvis i en källare eller grovkök. Det varma vattnet reser genom rören tills den når radiatorer, där värmen från det varma vattnet släpps ut i luften. Radiatorer av slag som låg profil är monterade under windows och är något högre än socklar. Tall radiatorer, kallas skenor placeras också under windows, men de är ofta lång nog att nå botten på fönsterbrädan. Experter rekommenderar blödning luften från radiatorerna minst en gång om året, och mer ofta om delar av radiatorer är varm medan andra delar är cool.

Instruktioner

•Locate radiator avluftningsventilen. På upprätt radiatorer, titta i någon ände överst på enheten. På bottenplatta värmare är ventilen normalt bakom dörren på framsidan av enheten, i slutet där varmvatten framledningen kommer genom golvet.

•Bestäm verktyg att använda för att öppna ventilen. Vissa system har en specialdesignad nyckel som passar ordentligt i ventilen, medan andra kräver helt enkelt en platt skruvmejsel.

•Starta med kylaren som är längst från pannan. I flera våningar byggnader, börja på översta våningen.

•Sätt i stekpannan under munstycket på ventilen på första radiatorn och sväng på ventil nyckel eller skruvmejsel moturs tills du hör luft som kommer ut. Vänta tills vattnet börjar rinner ut ur munstycket och sedan stänga ventilen. Om vatten kommer ut omedelbart, stänga ventilen rätt bort.

•Bleed varje radiator hela vägen tillbaka till en närmast pannan.

•Gå tillbaka till första radiatorn och öppna dess avluftningsventilen. Om bara vattnet kommer ut, sluta. Systemet har varit blödde. Om luft kommer ut, upprepa blödning varje radiator tillbaka till pannan.

Tips & varningar

  • När ventilen munstycken är för låga eller i trånga utrymmen, prova att använda en kort längd på ¼-tums poly slang kopplad till ventilen munstycket direkt något vatten som flyr i en kastrull.
  • Gamla värmesystem eller system som inte har varit blödde i en lång tid, kanske har korroderat ventiler. När ventiler kräver överdriven kraft att öppna, överväga att anlita en professionell eftersom det är möjligt att bryta komponenter i systemet när man gör denna typ av underhåll.
  • Inte släppa stora mängder vatten. Du vill bli av med luften bara.