Hur man blir en växt samlare

Hur man blir en växt samlare

Det är verkligen inte svårt att bli en växt samlare. Jag faktiskt blivit en praktiskt taget över en natt när vi flyttade in i vårt nya hus. Vad är en "växt samlare"? Det finns förmodligen två olika typer av växten samlare. (Jag råkar falla in i båda kategorierna.) En typ av växt samlare samlar så många olika sorters växter som kommer att växa i deras zon. Den andra typen av växten collector finner ett (ibland två) släkte av växter som de lockas. De börjar sedan att samla så många olika sorter av det särskilda familjen av växter som möjligt. (Detta skulle förklara alla mina liljor.) Det är mycket lätt att bli en eller båda typer av växten samlare.

Instruktioner

•Garden. Detta är en no-brainer. För en växt samlare, måste du ha en trädgård där du kan sätta dina växter. Du kan dock lätt bli en krukväxt samlare. (En solrummet skulle göra detta ett mycket lättare företag.)

•Var villig att lära. Olika växter har olika växande krav, som du kommer att möta. Även olika sorter inom växtfamiljen samma kan ha olika krav. Till exempel, som de flesta av mina liljor sina lampor Begravda djupt i marken. Jag har dock ett par som vill hellre vara närmare ytan. Du måste vara villig att läsa trädgårdsskötsel böcker och tidskrifter, söka på webben och prata med andra trädgårdsmästare för att lära dig mer om de olika växterna du tar hem.

•Var äventyrlig. Växt-samlar ofta innebär att förvärva växter som inte är vanliga i trädgårdarna i ditt område. Naturligtvis, är detta del av det roliga--att ha något annat i din trädgård. Dessutom, bara för att en växt är olika betyder inte att du inte kommer att falla i kärlek med den. (Detta förklarar också hur jag har avvecklas med så många olika sorter av spurges.)

•Var villig att acceptera nederlaget. Om du gillar att samla en mängd olika växter, måste du acceptera det faktum att inte varje växt som du placerar i din trädgård kommer gärna. De kommer att antingen göra det dåligt att du är faktiskt generad av deras närvaro, eller de bara kommer att dö. Har en mycket kort period av sorg, trash samarbetsvillig växten, och gå vidare till nästa anläggningen.

•Var villig att expandera. Slutligen, om du befinner dig förvandlas till ganska plant samlaren, du måste vara villig att konfigurera om och--mer förmodligen--förstora din trädgård. Meningsfullt blir det först, trots allt, som du fortsätter att glatt ta hem dina senaste fynd. Så småningom kommer du till slut på utrymme i din nuvarande trädgård där du kan lägga alla dessa skatter. (Jag är på den punkten, som ska tala om vad jag ska göra i år.)

Tips & varningar

  • Anläggningen samlar kan bli ganska dyrt; men finns det många sätt där du kan spara pengar på växter. Se länken nedan för min artikel: hur man sparar pengar på växter.
  • Anläggningen samlar kan vara beroendeframkallande.