Hur man bli organiserad när du inte har tid

Hur man bli organiserad när du inte har tid

I många fall, det tar tid att skaffa dig organiserad, men det måste inte alltid vara fallet. Det är möjligt att bli organiserad när du bara har en begränsad tid. Viktigt är att mål och ta ett steg i taget mot detta mål, även om du kan bara spendera några minuter varje dag. Efter några veckor, de några minuterna i taget kommer att lägga upp och hittar du att du kan få organiserade när du inte tror att du har tid.

Instruktioner

•Skapa en lista över organisationen mål som du vill uppnå. Håll dina mål så specifik som möjligt. För exempel, snarare än att skriva "organisera köket," bryta som ner till "organisera bestick lådan", "organisera spice skåpet," etc. Hålla din lista händig så att du kan lägga till det som mer organisation mål uppstår.

•Välj ett mål att arbeta mot och göra inte börja arbeta på ett annat mål tills den första som är fulländad.

•Ställ in åt sidan så mycket tid som du kan avvara varje dag för att arbeta mot ditt mål, även om det är bara fem minuter i taget.

•Spend hela mängden tid som du har ställt undan arbetar med projektet organisation. Ställa in en timer om du måste. När din tid är upp, sluta fungera.

•Fortsätt arbetar närhelst du har några minuter över. När du har slutfört en uppgift från listan, markera det och gå vidare till nästa uppgift.

Tips & varningar

  • Det är viktigt att hålla en positiv attityd och fira varje litet steg som du tar mot dina mål. Inte bli avskräckta om det tar två veckor att slutföra ett projekt som du känner skulle ha kunnat göras på en dag. Fira att du arbetar mot framgång och bara hålla tar ett steg i taget mot att uppnå dina mål.