Hur man bli av med lukten av gnugga alkohol

Hur man bli av med lukten av gnugga alkohol

Gnugga alkohol serverar en mängd användbara funktioner runt huset. Du kan använda det som desinfektionsmedel, att eliminera obehagliga lukter och att rengöra örhänge inlägg. Dess starka lukt, dock tenderar att dröja kvar både i luften och på något du använda det på. Andas in för mycket gnugga alkohol kan orsaka huvudvärk, yrsel och andra obehagliga effekter. Den bästa strategin för att ta bort gnugga alkohol lukt beror delvis på det objekt som du har använt gnugga alkohol på, men det finns effektiva strategier för att eliminera lukten.

Ta bort gnugga alkohol

Det första steget i att eliminera gnugga alkohol lukt kräver att ta bort eventuella överskott gnugga alkohol från klädsel, bänkskivor och andra platser. Desinfektionsmedel och deodorant egenskaper gnugga alkohol kräver inte att det kvar på objektet. För att ta bort gnugga alkohol från nonporous ytor, skölj med vatten eller svepa med en fuktig tvättlapp. Om gnugga alkohol på klädsel, Använd en pappershandduk att absorbera alla överskott tvättsprit och sedan torka med en fuktig tvättlapp.

Ventilation

Lukten av gnugga alkohol ofta dröjer sig kvar i luften även efter alla spår av kemikalien är borta. Öppna dörrarna till alla rum i ditt hem. Detta gör att lukten att försvinna och bli mindre potent. Öppna ett fönster för att öka ventilationen och använda en fläkt för att påskynda avskaffandet av lukten.

Maskering

Lukten av gnugga alkohol ofta försvinner efter det torkar. Om lukten dröjer sig kvar även efter ventilations ditt hem och ta bort överskott alkohol, maskera lukten kan vara effektivt. Lukt avlägsnande sprayer, som är lätt tillgängliga på de flesta apotek och stormarknader, kan effektivt dölja lukten av gnugga alkohol tills det går bort egen hand. Undvik att använda parfymer och luftrenare, som faktiskt kan öka den obehagliga lukten.

Försiktighetsåtgärder

Placera aldrig kläder fläckade gnugga alkohol i tvättmaskinen. I stället hand tvätta kläderna tills någon kvardröjande lukt av gnugga alkohol är borta. Gör annars kan skapa en brandrisk. Undvik också att bära kläder fläckade tvättsprit. Vara försiktig med belysning matcher eller starta en brand i din spis medan lukten dröjer sig kvar. Gnugga alkohol är milt brandfarliga och kan starta en brand om ett område är grundligt mättad med den.