Hur man bildar en konkret trottoaren

Hur man bildar en konkret trottoaren

Betong trottoarkanter lägga till dimensionen i ett landskap utan att ta uppmärksamheten från blommande blommor eller en frodig gräsmatta. Du kan installera trottoarkanter använder en stävjandet extrudering maskin eller du kan bilda trottoarkanter själv med den traditionella metoden. Bygga din egen stävjandet former är inte svårt, och det tillåter dig att skräddarsy trottoarkanter till ditt landskap. För bästa resultat, häll trottoarkanter när temperaturen ligger över 50 grader Fahrenheit och regn förväntas inte.

Instruktioner

•Välj den första platsen för en konkret trottoaren och kontur området med ett rep. Placera repet minst 10 inches från trädgården eller gångväg--4 inches för formuläret styrelser och 6 inches för trottoaren bredd. Om du lägger till trottoarkanter i både trädgårdar och gångvägar, överväga bildar raka trottoarkanter först så du kan få bekväm med processen.

•Dig ett dike mellan rep och trädgård med en spade. Det bör vara ca 5 inches djup och stampad i botten för att stabilisera marken nedanför.

•Lay 3 inches av 3/4-tums aggregera i diket och packa den för att skapa en stark bas för trottoarkanten och förbättra webbplatsens dränering.

•Arrange två och fyra mot insidan väggarna i diket, staplade i två lager eller till önskad nivå av din trottoarkanter. Spik i styrelserna tillsammans med en hammare och stag former runt utsidan av diket med trä stakes. Träbaserade skivor kommer att utgöra den höjden och formen på dina trottoaren.

•Följ instruktionerna på betong blanda och rör om i en skottkärra. Lägg till färg pigment om du vill ge trottoarkanter en nyans.

•Lägg till betongen i diket tills formulären fylls. Använda en float att släta och nivå upp. Ritsa linjer över trottoaren varje 3 till 4 fötter med en murslev att förhindra sprickbildning.

•Vänta en vecka för de betong trottoarkanter för att ställa in och ta bort form styrelser. Återfyllning luckor skapad av formulären med pea grus eller jord.