Hur man bevarar Fresh Cut Roses

Rosor är sägs vara språket av kärlek. Vi njuta av deras skönhet, doften och känslan som kommer från att ta emot dem.

Men verkar de aldrig att sista så länge som vi skulle vilja. Läste på att hitta några sätt att bevara färska klippa rosor för så länge som möjligt.

Instruktioner

•TRIMMA STJÄLKAR AV FRESH CUT ROSES:

Helt enkelt använda vass sax för att klippa stjälkarna i vinkel. Gör detta under rinnande vatten för att hålla stammen från "tätning" sig igen av intaking luft som skapar blockeringar.

•TA BORT ALLA LÄGRE BLAD FRÅN ROSES:

Ta bort och kassera, nedre bladen från roses' stjälkar. Bladen bör inte komma i kontakt med vatten eftersom det kommer att bidra till tidigare försämring av snittblommor.

•LÄGG TILL ROSOR KONSERVERINGSMEDEL:

1) oftast färska skurna rosor från en florist kommer med ett paket av konserveringsmedel att lägga till vattnet.

Ett annat sätt att hålla dem fräschare längre är:

2) Använd en blandning av vatten, citron-lime läsk (ca 1/4 kopp i en vas med vatten) och några droppar vodka eller blekmedel. Varför? Soda lägger socker för att mata rosor och syra för att korrigera PH; och vodka eller blekmedel dödar bakterier.

•HÅLL FRÅN FRUKTER:

Frukt som avger etylengas som det mognar som kommer att göra dina färska skurna rosor försämras snabbare. Kom ihåg ordspråket säger, "en dålig banan kommer att förstöra hela gäng?". Gäller färska skurna rosor också!

Tips & varningar

  • Färska skurna rosor att börja sloka när de slutar ta in vatten. Slipa varje några dagar och ändra blandningen vatten/läsk.