Hur man bevarar ett hus av trä

Wood hus kan vara mycket charmiga, och det är en lycklig person som finner en gammal hantverkare bungalow eller en annan karaktär-fyllda trä hus att älska. Att hitta ett trä hus som är i gott skick kan vara tufft, men när du gör, ska du vara noga med för att bevara den. Bevara ett hus gjorda av trä kan ta förberedelse och armbåge fett. I det långa loppet, är det värt det, så har du en mycket beboelig och säljbara charmör.

Instruktioner

•Kontrollera för termiter. Enligt Mike Potter, en entomolog vid University of Kentucky lantbruksskola, orsaka termiter miljarder dollar i skadestånd varje år. (Se hänvisning 1) Om du ser något som liknar tunnlar igång genom en vägg, eller små högar av smuts från baseboards, kanske du har ett problem. För att vara på den säkra sidan, ring i ett yrke att diagnostisera problem och behandla dem. De kan också ta förebyggande åtgärder för att skydda ditt hus mot termiter.

•Håll taket i gott skick. Kolla efter läckor varje år, och efter några kraftiga stormar som har blåst skadliga lemmar på taket. Ett läckande tak kommer att ruttna trä i huset utifrån och in och orsaka skador som är mycket dyra att åtgärda.

•Kontrollera rangerbangård på ditt hus för skador. Ersätta alla brädor som visar tecken på röta eller skada omedelbart. Om du ser styrelser som har ytligt mögel, få en mjuk borste och skrubba bort det med tvål och vatten. Skölj väl efter du är klar.

•Paint ditt hus minst en gång vart femte år. Detta kommer att skydda träet från fukt och mögel uppbyggd. När du målar, använda ett underställ av en mögel-resistent färg.

•Rengör fästmarginaler regelbundet, och se till att de är i gott skick. Kontrollera vinkeln på stuprör av rännor att se till att vatten inte är sammanslagning nära huset eller dränering på en trä veranda.

•Skydda din trä golv genom rengöring dem regelbundet och aldrig använda en våt mopp. Sotning och en fuktig mopp kommer att hålla din trä golv Rengör och skyddar mot repor från grus. Flytta möbler noga, genom att lyfta den eller använda möbler kuddar. Detta kommer att förhindra djupa repor. Aldrig täcka trägolv med material som kräver lim att stanna där. Detta kan förstöra trägolv.