Hur man Beskär rosa Spirea

Rosa spirea, en nära släkting till baby's breath, är ett lätt att växa buske med delikat Blom som visas hela sommaren och hösten. Det finns två sorter av spirea som producerar Rosa blom: japanska spirea och bulmata spirea. Båda sorterna sprids snabbt och anses invasiva växter eftersom de kan knuffa ut andra önskad tillväxt i blomsterrabatter eller trädgård. Därför är regelbunden beskärning av rosa spirea en nödvändighet som är lyckligtvis lätt att göra.

Instruktioner

• Fyll en hink med vatten, tillsätt sedan några kapsyler av blekmedel att skapa en sanitizing lösning för din sekatörer. Om din saxen komma i kontakt med en infekterad gren, är det lätt att sprida denna infektion till resten av busken. Därför bör du doppa dina saxen i blekmedel lösningen att sanera dem innan du gör varje snitt.

•Kapa var och en av spirea förgrena sig till ca 6 inches ovanför marken med din sekatörer på senvintern eller tidiga våren. Detta kallas renovering beskärning. Även om det verkar drastiska, vara säker på att kommer din spirea reemerge snabbt. Spirea är en mycket härdig sort och svårt att skada. I denna typ av beskärning är det inte nödvändigt att vinkla nedskärningarna.

•Snip bleknar blommar med din sekatörer i sommaren och hösten i 45 graders vinkel ovanför en knopp eller utlöpare. Detta uppmuntrar en andra Blom att växa på samma plats, förstärka och utvidga den rosa spirea blommande säsongen.

Tips & varningar

  • Om din rosa spirea sprider sig till oönskade territorium, kan du klippa över den eller klippa det till marken. Detta kan dock vara upprepade gånger nödvändigt.