Hur man Beskär nordöstra äppelträd

Äppelträden trivs i nordost klimatet. Från Virginia till Maine producera äppelodlingar ett överflöd av frukt som transporteras över hela landet varje år. Med ordentlig plantering och minimal beskärning, din hem-odlade äppelträdet blir härdiga och förse dig med vackra blommor på våren, samt läckra frukt under hösten. Starta beskärning din äppelträd nu du plantera den i din trädgård. Om du har planterat en piska eller enda filial sticker ut från en rotklump, eller en full träd, garanterar tidig utbildning av den växande grenar att ditt träd framkallar till sin potential, växer bra och producerar hälsosamma frukt i år framöver.

Instruktioner

Beskärning

•Prune äppelträd i nordost under sen vinter eller tidig vår, när temperaturen är över 20 grader F, men inte för varmt. Detta kommer att säkerställa att trädet inte kommer att lida av die-tillbaka på grund av hård frysning villkor eller bli insekt angripet innan den har en chans att läka dess bark.

•Beroende på storlek och placering av lemmen att tas bort, Använd en hand sekatörer, två räckte beskärning sax, en små-tandade beskärning såg, hastigheter såg eller pole såg att ta bort alla grenar som är svag, sammanvävda, sjuka, skadade eller döda. Ta också bort alla grenar som växer i en nedåtgående riktning och sucker grenar som växer ut från nedre delen av stammen.

•Kapa uppåt från botten av den gren som ska tas bort tills det är ordentligt gjorde. (Börja snittet ca 6 inches från stammen.) Klipp från toppen av förgrena sig i en nedåtgående riktning tills grenen skärs renlig. Detta förhindrar grenen från riva och splitting eller rippning barken av trädet, en olycka som kan bidra till insektsangrepp och skador på träd.

•Kapa jäms med huvudstam av trädet för att undvika att lämna påbörjad, som kunde bli insekt eller sjukdomen angripna och leda till trädet röta. Skada inte trädets bark när du gör din klippa; det ska läka såret över en säsong.

•Lämna minst ett starkt bud när rubrik tillbaka igenvuxna grenar. Detta kommer att säkerställa att förgrena sig överlever. Skär i en sluttande vinkel ovanför knoppen. Var noga med det bud du väljer att stanna kvar på grenen är en som pekar i riktningen där du vill att grenen att växa.

Underhåll

•Trimma Barken runt det område där du har beskurit grenen med en vass kniv; slät någon grov områden eller prognoser. Om sårområdet är stor, trimma Barken till formen på längden diamond att hjälpa befria trädet bark som annars skulle dö eftersom sap inte kan nå den.

•Paint sår större än en 50 cent bit med en asfalt-baserade träd sår lack som skyddar mot sjukdomar och skadedjur angrepp. Sår som är mindre än detta kommer oftast läka sig över en säsong.

•Kontrollera dina äppelträd varje år för grenar som visas sjuk, ruttna, nedåtgående odlas eller växer på ett sätt som skulle hämma ljus och näringsämnen når sannolikt fruktbärande grenar i tid. Beskära dessa grenar att hjälpa till att forma dina äppelträd och låta för härdiga, söt frukt att växa på de bäst lämpade grenarna.

Tips & varningar

  • Klipp blommor av trångt grenar tidigt på våren så att den resterande frukt som växer kommer att vara stor och frisk. Träna din trädgrenar antingen via en central ledare system, med en stor gren groning uppåt och de andra grenarna växer uppåt runt det, eller använder ett öppna-center system, där den mellersta uppåtgående grenen tas bort, att skapa ett ihåligt centrum. Använda trä stakes och löst bundet rep för att hålla lågt liggande grenar växer i en uppåtgående mode.