Hur man Beskär-marktäckande växter

Hur man Beskär-marktäckande växter

Marken täcker tjänar ett viktigt syfte i landskapet. De försköna, stabilisera marken, ger wildlife habitat och förhindra erosion. För det mesta, är beskärning underhåll för-marktäckande växter mycket minimal. De flesta arter är långsamt växande, och eftersom du planterat dem för att täcka jorden, konstant hård beskärning skulle motverka sitt syfte. Vissa arter som är snabbt växande och snabba att kolonisera kan kräva djupare beskärning, särskilt om det växande området är strikt förbjudna.

Instruktioner

•Prune din mark täcker våren efter sista hård frost eller omedelbart efter blommar om du har en blommande arter och vill bevara alla Blom för säsongen. Använda sekatörer för små-gauge enskilda styckningsdelar, längre-bladet sekatörer för skärning av flera stjälkar på en gång och avkvistande för styckning härstammar större än 1/2-tums diameter eller vedartade stammar renlig.

•Tidy din marken täcker genom att skära ut alla döda blad och stjälkar, bruten vinstockar och fullt defoliated härrör av vintergröna marken täcker. Skär tillbaka till en punkt av frisk vävnad eller ända ner till kronan av anläggningen på jord-linjen.

•Minska storleken eller utbredning av marktäckande av beskärning tillbaka tips på växter som behövs för att hålla sig inom de angivna gränserna. Placera nedskärningar precis ovanför en friska blad nod, bud eller laterala utlöpare.

•Shear ned eller klippa kraftfullt växande marken täcker som kaprifol, pachysandra och engelska ivy med några år till en höjd av 5 till 6 inches upp från marken. Detta kommer att hålla växterna växer kraftigt och skära ner på insekternas livsmiljö i marktäckande.

•Rejuvenate utspärrade ut eller bare-centrerad marken täcker genom att skära alla kala fläckar ner till inom några inches av smutsa. Detta kommer att stimulera nya grön tillväxt att fylla i de kala områdena.

Tips & varningar

  • Använd mycket vass och mycket rena skärande verktyg. Beskärning marken täcker kommer att orsaka ett stort antal beskärning nedskärningar inom ett koncentrerat område. Varje styckningsdel kan vara startpunkten för sjukdom om sågar bära en patogen eller är tråkig och riva de omgivande växt vävnaderna i stället för att skära skarpt och just.