Hur man Beskär lövträd växter

Hur man Beskär lövträd växter

Hollies, buxbom och rhododendron är alla bredbladig växter. Bredbladig växter kommer i både buske form, liksom Berberis, eller träd, som magnolia. Eftersom de är vintergröna, skiljer växt-beskärning praxis sig än vad de gör med lövfällande växter. Följ en tumregel när beskärning bredbladig gömfröväxter. Om växten blommar på våren, beskära det direkt efter blomning. Om bredbladig växten blommar på sommaren, beskära det i slutet av sommaren, hösten eller vintern, i de flesta fall.

Instruktioner

•Kapa av alla döda, skadade eller sjuka blad från bredbladig anläggningen året runt. Utskuren bladverk med grensaxar eller såg. Skär grenen ner till marken eller basen av växten.

•Prune tillbaka de största och äldsta grenarna på bredbladig växter. Skära grenar ner till marken.

•Kapa tillbaka yngre stjälkar som outgrowing gränserna du angett för anläggningen. Trimma dem tillbaka med saxen till inom tak av anläggningen.

•Kapa ut alla äldsta tillväxten av bredbladig växter under en två - till tre - årsperiod att föryngra anläggningen om det är bevuxen. Varje år skära cirka en tredjedel av den äldsta tillväxten till marken med såg eller grensaxar. Skär tillbaka den nya tillväxten till inom trädkronorna med saxen. Denna typ av beskärning kan fördröja blomningen för två till tre år.