Hur man Beskär lönn träd att växa

Lönn är ett shedding träd som är en populär utomhus landskapsplanering växt i nordöstra USA, Kanada och Storbritannien. Trädets popularitet beror till stor del den lönn förmåga att tåla kyla och växa snabbt. Det finns många fördelar med beskärning en lönn, eller något annat träd. Först, kan du få trädet att växa i den riktning du vill. För det andra håller din beskärning trädet ren, snygg och attraktiv. Och för det tredje beskärning ger energi trädet så kan det ge mer frukt och blommor.

Instruktioner

•Ta bort alla döende och döda grenar innan du börja skära levande grenar. Detta kommer att ge dig en bättre uppfattning om vad ditt träd ser ut som och kommer att göra trädet mycket snyggare. Beskär döda och döende grenar av avskärma dem precis ovanför svullnad där grenarna växer från trädstammen. Beskära när trädets blad har fullt mognat, i slutet av våren-sommaren, när det finns mindre sap.

•Prune stora grenar som växer på smala vinklar mot stammen, grenar som gnuggar andra grenar och grenar som växer inåt och korsa andra. Använd en beskärning såg för att skära av stora grenar. Placera sågen på en 90-graders vinkel mot förgrena sig, om möjligt. Skär särskilt stora grenar i sektioner; börja på den mindre änden av förgrena sig och arbeta upp mot mitten av trädet.

•Ta bort större grenar. Gör det första snittet genom filial, minst 1 fot från trädstammen. Göra två nedskärningar, en som börjar under den grenen gick uppåt, och en andra börjar längst upp och går ner, uppfyller först. Efter förgrena sig är nästan borta, skär resten av grenen. Ta bort stub-funktionen för delen med ett snitt som går hela vägen ner och bort från trädstammen.

•Thin några av de mindre grenarna att öka mängden ljus som får genom lövverket och bibehålla trädets naturliga form. Använd liknande klippverktyg för att skära bort små grenar som växer för nära varandra och skapa för mycket skugga. Om en stor gren har för många små grenar, kan skära av varje annan liten gren inom områden som är för tjock. (Om din lönn är mogen, du behöver inte ta bort alltför många små grenar.)

Tips & varningar

  • Lämna inte påbörjad när beskärning större grenar. Lämnar påbörjad får bjuda in sjukdomar och röta. Trimma alltid tillbaka till trädstammen eller en av de större laterala grenarna.